Новини

Есен в Пирин Голф Клуб

Времето е хубаво. Игрището перфектно. Голф сезонът продължава!

Знаете ли, че голфът е единствения спорт, в който няма съдия?

Играта се основава на джентълменство, етика и добро възпитание, справедливост. За родина на съвременния голф се смята Шотландия, но това се оспорва от холандците, които през средновековието имат подобна игра. Но дискусията в крайна сметка отива по дяволите, когато се разбира, че 500г. преди голфът за първи път да се спомене в Шотландия, игра със клъбове и топки е аристократично занимание в Китай. 

Драматична е историята на голфа на Острова

Явно любимата шотландска игра била проблем за английските крале, които всячески във времето се опитвали да подчинят и обезличат характера на шотландците. Голфът е забраняван затова, че отвлича вниманието от стрелбата с лък и други подобни занимания с военни цели. Има сведения, че шотландската кралица Мария Стюард /живяла през 16 век/ е обичала този спорт,  който според тогавашните представи е бил „очевидно неподходящ за жени“.

Игрището Месълбърг  в Шотландия е най-старото голф игрище. Първият международен голф турнир се осъществява на 17 октомври 1860г.

Обща култура

Голф игрищата биват с 9 и 18 дупки. 

Пирин Пайн е невероятно красивото игрище с 9 дупки на Пирин Голф Клуб с дължина 1643м. Уникалният му дизайн е в хармония с природата. Забележително е, че от вяска негова дупка се открива различен връх от планинската верига на Пирин, а гората е пълна с живот. 

С поглед към трите планини Рила, Пирин и Родопите е шампионското игрище Ян Уузнам с 18 дупки. То е с дължина 6км. и много препятствия и е отворено от 2009г. 

За да стъпите на голф игрището трябва да имате съответна теоретична и практическа подготовка, която се получава след успешното преминаване на курс за ЗЕЛЕНА КАРТА. Всеки голф клуб има голф академия и тренировъчна зона. Там ще се запознаете с правилата, клъбовете, топките и ще направите първите си удари. Уроците завършват с практически изпит, който при успех дава хендикап 54. /колкото по-добър голфър сте, толкова по-малко е числото на Вашия хендикап/. Със зелена карта и хендикап Ви можете да играете на определени голф игрища срещу заплащане на такса /грийн фий/. 

За да играете неограничено на дадено игрище трябва да имате членство и КЛУБНАТА КАРТА. Клубът, в който членувате, се задължава да ви регистрира в централизираната хендикап система „БГА Интранет” с най-високия хендикап 54. Така получавате право да участвате в определени турнири и да подобрявате хендикапа си. С членската карта от домашния клуб можете срещу такса за игра да играете на всички голф игрища в България и в чужбина. Пирин Голф Клуб е част от European Tour Property, като така неговите клубни членове имат право да играят на 18 дупки на преференциални цени на всички игрища- част от организацията.

Желаещите да се подобрявате и да участвате в турнири, трябва да минат курс ТУРНИРНА КАРТА за получаване на хендикап от 28 до 34.

Голф сезонът започва в началото на април и приключва през ноември.

www.piringolfhotel.com

Адрес

Пирин Голф и Кънтри Клуб

Телефон

+35974798200 +359882810200

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.