
Рецепти
Снежна целувка
Висша кулинарна лига на Югозапада
Ресторант „La Foret” в Пирин Голф и Кънтри Клуб
Продукти за една целувка
- 2 яйчни белътка;
- 120гр. пудра захар;
- 60гр. ванилов сладолед;
- 20гр. филиран бадем;
- 30мл. готварска сметана.
Начин на приготвяне
Първо се приготвят целувките.
В сух съд се слагат белтъците и захарта и се бият с миксер до образуването на твърд сняг. Тестото се разстила на два кръга с диаметър 7см. върху хартия за печене и се изпича във фурна с вентилатор на 150 градуса.
След като се изпекат и охладят двата кръга се слепват със сладолед и се оставят във фризер да се стегнат.
Преди сервиране от външната страна се намазват с разбитата готварска сметана и се панират с филирания бадем.
Украсата на целувката е според въображението на своя създател.
Тя може да се гарнира със захаросани или желирани плодове, сметана и листенце свежа мента.
Лесно е и доста ефектно.