Снежна целувка

Рецепти

Снежна целувка

Висша кулинарна лига на Югозапада
 
Ресторант „La Foret” в Пирин Голф и Кънтри Клуб

Продукти за една целувка

  • 2 яйчни белътка;
  • 120гр. пудра захар;
  • 60гр. ванилов сладолед;
  • 20гр. филиран бадем;
  • 30мл. готварска сметана.

Начин на приготвяне

Първо се приготвят целувките. 
В сух съд се слагат белтъците и захарта и  се бият с миксер до образуването на твърд сняг. Тестото се разстила на два кръга с диаметър 7см. върху хартия за печене и се изпича във фурна с вентилатор на 150 градуса.
 
След като се изпекат и охладят двата кръга се слепват със сладолед и се оставят във фризер да се стегнат.
Преди сервиране от външната страна се намазват  с разбитата готварска сметана и се панират с филирания бадем.
 
Украсата на целувката е според въображението на своя създател. 
Тя може да се гарнира със захаросани или желирани плодове, сметана и листенце свежа мента.
Лесно е и доста ефектно.