
Рецепти
Риба морски език с кедрови ядки
Рецепта от италиански ресторант "Casa di Pasta" в Пирин голф клуб, предоставена ни от техния главен готвач
Необходими продукти
Едно филе от риба морски език или филе от лаврак.
Рибата се овкусява с лимон, зехтин, сол и черен пипер, след което се запича на тиган за по 2-3 минути от всяка страна.
Изважда се и се поставя в подходящ съд във фурна, където термично се обработва още 5-6 минути при температура от 180 градуса.
Междувременно се приготвят кедровите ядки
Те трябва да са предварително изпечени. Количестовото им е 1 голяма супена лъжица. Загрява се тигана с 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица олио и 1 чаена лъжичка лимонов сок. Добавят се кедровите ядки, разбъркват се добре и се овкусяват със ситно нарязан стрък магданоз. След около минута - две ядките са готови и се добавят върху рибата.
Подходяща гарнитура към ястието са задушените картофи и зеленчуци.