Супа Йон Тон

Рецепти

Супа Йон Тон

Ресторант "Вкусът на Азия", Пирин Голф Хотел & Спа

Лека, здравословна и вкусна супа от Азия

Продукти за 4 порции

В дълбок съд се поставя 1л. вода с ½ супена лъжица сол  и пилешки продукти: крилца, воденички и др., за да се получи хубав бульон. Бульонът се прецежда и към него се добавя 1чаена лъжичка пресен джинджифил, нарязан на кубчета. 

Когато больонът кипне, добавят се 12 броя равиоли с пилешко месо, които врат в продължение на 6 минути. Добавят се 12 изчистени кралски скариди, на които опашката може да се остави само за декорация. Вренето продължава още 3 минути.

 Свежи зеленчуци

Следващият етап от подготовката на супата са свежите зеленчуци.

Един зрял червен домат леко се бланшира и се обелва от кората. Маха се мека част, а останалата се нарязва на жулиени. Взима се средно голяма краставица, която първо се разрязва по дължина, а после с помощта на лъжица се издълбава и се премахват семената. Краставицата се реже на полумесеци.  Последната съставка е стрък пресен кромид лук, нарязан на тънки шайби.

 Сервиране

В точния  момент преди сервиране на горещата супа се добавят свежите зеленчуци. Цялото ястие се поръсва с пресен лук.

Първото впечатление от супата е приятния аромат на джинджифил и леката консистенция. 

Много е вкусно.

Опитайте

Ресторант "Taste of Asia" в Пирин голф клуб!

Адрес

Пирин Голф и Кънтри Клуб

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.