Запечено козе сирене

Рецепти

Запечено козе сирене

Комбинацията сирене, мед и зеленчуци е подходаща за балансираното хранене на човека

Необходими продукти за една порция

  • 80-90гр. микс от зелени салати: айсберг, маруля, лоло росо, лоловерде, рукола, бейби спанак;
  • 100гр. отлежало козе сирене, може да се използва и френско сирене камамбер;
  • 10гр. акациев мед /ще го познаете по светлия му като слонова кост цвят/;
  • листа мащерка;
  • печени орехи за декорация.

Дресинг

  • 1к.л. едрозърнеста горчица;
  • 1к.л. мед;
  • зехтин екстра върджин и бял балсамов оцет в съотвошение 3/1;
  • щипка сол.

Декорация

Крем балсамико и плодове ябълка или круша с праскова, леко пръснати с лимонов сок

Начин  на приготвяне

Фурната се загрява на  умерена температура.
Подготвя се тънка подложка от филийка хляб, върху която се поставя парчето козе сирене /тънкост, необходима, за да се сервира по-лесно ястието в чиния/. Сиренето се намазва отгоре с една лъжица акациев мед и се запича във фурната.
Салата внимателно се овкусява с посочения дресинг и се поставя като основа на ястието. Върху нея се пренася сиренето заедно  с подложката. Украсява се със запечени цели орехови ядки и  плодовия микс.
Пробвайте рецептата и с козе сирене от български производител!
Рецепта от менюто на Пирин Голф и Кънтри Клуб

Адрес

Пирин Голф и Кънтри Клуб

Телефон

+359882810200

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.