
Рецепти
Запечено козе сирене
Комбинацията сирене, мед и зеленчуци е подходаща за балансираното хранене на човека
Необходими продукти за една порция
- 80-90гр. микс от зелени салати: айсберг, маруля, лоло росо, лоловерде, рукола, бейби спанак;
- 100гр. отлежало козе сирене, може да се използва и френско сирене камамбер;
- 10гр. акациев мед /ще го познаете по светлия му като слонова кост цвят/;
- листа мащерка;
- печени орехи за декорация.
Дресинг
- 1к.л. едрозърнеста горчица;
- 1к.л. мед;
- зехтин екстра върджин и бял балсамов оцет в съотвошение 3/1;
- щипка сол.
Декорация
Крем балсамико и плодове ябълка или круша с праскова, леко пръснати с лимонов сок
Начин на приготвяне
Фурната се загрява на умерена температура.
Подготвя се тънка подложка от филийка хляб, върху която се поставя парчето козе сирене /тънкост, необходима, за да се сервира по-лесно ястието в чиния/. Сиренето се намазва отгоре с една лъжица акациев мед и се запича във фурната.
Салата внимателно се овкусява с посочения дресинг и се поставя като основа на ястието. Върху нея се пренася сиренето заедно с подложката. Украсява се със запечени цели орехови ядки и плодовия микс.
Пробвайте рецептата и с козе сирене от български производител!
Рецепта от менюто на Пирин Голф и Кънтри Клуб
Адрес
Пирин Голф и Кънтри Клуб
Телефон
+359882810200
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.