Рецепти
Салата със спанак, ананас и орехи
Необходими продукти за 4 порции /1 купа от 3л./
- 400гр. бейби спанак предварително накиснат в студена вода, измит и подсушен
- Ананс от консерва
- 100гр. сирене пармезан. Популярно е също използването на сирене фета, вместо пармезан в рецептата
- 1ч.ч. печени и карамелизирани орехови ядки. В популярният европейски вариант се използва пекан
Дресинг
- 1/2ч.ч. зехтин и светъл винен оцет в съотношение 3/1. По желание виненият оцет може да се замени с балсамико;
- 1с.л. мед;
- 1/2ч.л. сол;
- 1к.л. горчица;
- 3-4 зрънца счукан бял пипер
Начин на приготвяне
Продуктите за дресинга се изсипват в дълбок съд и се разбъркват добре.
Дресингът се изсипва на дъното на купата за салатата. Отгоре се слагат листата от спанак, нарязания на парченца ананас и люспите пармезан. Разбърква се добре. Преди сервиране се добавят орехите.
Дресингът може да се сервира отделно от салата.
Пролетен кулинарен тур в Периволас, с. Бачево
Телефон
+359887769946
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.