Салата със спанак, ананас и орехи

Рецепти

Салата със спанак, ананас и орехи

Необходими продукти за 4 порции /1 купа от 3л./

  • 400гр. бейби спанак предварително накиснат в студена вода, измит и подсушен
  • Ананс от консерва
  • 100гр. сирене пармезан. Популярно е също използването на сирене фета, вместо пармезан в рецептата
  • 1ч.ч. печени и карамелизирани орехови ядки. В популярният европейски вариант се използва пекан

Дресинг

  •  1/2ч.ч. зехтин и светъл винен оцет в съотношение 3/1. По желание виненият оцет може да се замени с балсамико;
  • 1с.л. мед;
  • 1/2ч.л. сол;
  • 1к.л. горчица;
  • 3-4 зрънца счукан бял пипер

Начин на приготвяне

Продуктите за дресинга се изсипват в дълбок съд и се разбъркват добре.

Дресингът се изсипва на дъното на купата за салатата. Отгоре се слагат листата от спанак, нарязания на парченца ананас и люспите пармезан. Разбърква се добре. Преди сервиране се добавят орехите.

Дресингът може да се сервира отделно от салата.

Пролетен кулинарен тур в Периволас, с. Бачево

Телефон

+359887769946

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.