Лято в Периволас

Лятно меню в Периволас

Летен кулинарен тур на "Арт Идея Бг" в Периволас

Когато разседлаете конете след приятна езда в горите на Рила, заповядайте на трапеза, подготвена от домакините на конна база „Периволас” в село Бачево. 

Кулинарна програма е изградена върху българската семейна традиция за споделянето на обща трапеза и подготвянето на храната по рецепти с местни продукти. Предлагат се различни менюта:

  • Приготвяне на шупла;
  • Приготвяне на траен и домашна юфка;
  • Точене на баница;
  • Печене на пълнено агне и др.

Високо в планината сред чист въздух, прохлада и бистра вода, можете да се насладите на демонстрации на стари, обичани и вкусни ястия. Посвещаването в местните рецепти става под вещото ръководство на домакините и изкусните майсторки от село Бачево.

Кулинарната програма се осъществява на специално подготвено за това място с голяма маса, традиционна пещ, камина и така наречената „циганска печка”, т.е. печка с фурна на дърва. 

Кулинарни уроци

Осигурени  са всички необходими пособия за кулинарни уроци като: дъски за точене /”кръг”/, тънки точилки, мътилки, дървени корита /”нощви”/ за месене на брашното, тави и други съдове. Минималната група от гости, с която се работи е от 4 до 6 души, а максималната- 12 души. 

Приготвянето на традиционни ястия, подреждането на обща трапеза с разнообразни предложения от българската кухня, може да се осъществява и за големи групи от 20 до 40 души.

Партньори - сертифицирани местни производители на мляко, сирена, месо и зеленчуци.

Изисква се предварителна резервация и организация

Село Бачево

Бачево е на 6 км. от град Ралог и на 13 км. от курорта Банско. 

Пътят е хубав и бързо води до селото. Още в самото начало се намира базата на „Периволас”, за която има указателни табели.

Лятната база е в планината на 5 км от населеното място. Пътят е коларски. Фирмата предлага превоз до конната база при предварителна заявка. Разстоянието може да бъде минато с конска каруца или пеша, което също е доста приятно.

Резервирайте кулинарен тур с "Арт Идея Бг"!

Село Бачево

Регион Банско - Разлог

www.perivolasbg.com 

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

+359 888 151 966 

+359 885 930 188 

+359 885 520 162

Телефони

+359887769946

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.