
Рецепти
Средиземноморска салата
Висша кулинарна лига на Югозапада
Ресторант: “Euro Kitchen”
Необходими продукти за 1 порция:
Микс от морски дарове около 100гр. /бейби октопод, калмари, сепия, миди, скариди/
Морските дарове могат да бъдат готово мариновани.
Прясна марина за морски дарове:
В малък и дълбок съд се слага половин литър вода и аромати: дафинов лист, зрънца черен пипер, целина, кромид лук, няколко кубчета моркови, 1ч.л. сол. След като водата заври, добавят се морските дарове за 15мин. След това даровете се пресипват в гевгир и се изплакват със студена вода. Мариноват се със зехтин екстра върджин, чесън, магданоз и прясно изцеден лимонов сок.
Микс от зелена салата около 150гр.: лоло росо, лоло бианко, айсберг, рукола, сърцевина от маринован артишок, червен кромид лук, нарязан на тънки полумесеци, зехтин и лимонов сок в съотношине 3/1.
Начин на серивране
Зелената салата се използва като канапе, върху което се поставят морските дарове. Отгоре се нарязват жулиени от свежа краставица и зелената част от селъри, резен лимон и копър.
Поднася се с препечени хлебчета и масло.
Средиземноморската салата е добро начало на вечеря в изисканата обстановка на ресторант “Euro Kitchen” в Пирин голф клуб