Лято в Периволас

Конна база Периволас село Бачево

Много и различни са селата в Разложката котловина

Малки, сгушени в планинския хребет на Рила, всички те имат своята уникалност и привлекателна традиция. 

За Бачево това са конете. Няма друго място, където с толкова любов и грижа да се отнасят хората към тях. Днес Бачево е дестинация за конен туризъм, а  най-големият празник на селището е ТОДОРОВДЕН. 

Местността Перивол над Бачево

Перивол е красива като райска градина местност, недалеч от селото, на 14 км от курорта Банско. Лятото в малката падина е прохладно. Ромонът на близката река носи свежест, а бистрите `и води са привлекателни за рибарите. В лятната конна база на Иван Наков и неговата фамилия времето има друго измерение.

Широката поляна е заобиколена от гъста гора. Нацъфтелите маргарити изпъкват на зеления килим, конете пасат кротко, свикнали с наобикалящите ги деца. 

Всички коне в Периволас имат своето име, характер и история. 

Стопаните ги обичат като членове на семейството. Любимият кон на Мария /дъщерята/ е Нева- спокойна, благородна и внимателна по време на езда. Пепи /синът/ е завършил Националната Спортна Академия със специалност езда и има по- професионални интереси. Породистите младите жребци са негова слабост. А за Иван Наков сред конете няма фаворити. Всичките те са му като деца.

Конна База Периволас има важна мисия- да помага на деца със здравословни проблеми чрез така наречената  хиппотерапия или лечебна езда.  Конете Вихър и Валс /порода хафлингер/ са специално обучени за яздене от деца с увреждания. Те са тип понита, но с по-здрава костна система- структура подходяща за преодоляване на трудния планински терен.

Красавецът в групата е Златогрив /американска порода паломино/.

Независимо от своите различия и произход всички коне в базата се чувстват като част от едно стадо и определено са придобили нрава на своите стопани- спокойни, уравновесени и добри.

Периволас е прекрасно място за пикник, ученически излети  и тиймбилдинги

Домакините са подготвили удобен кът край реката с маси, пейки и голяма камина.

Лятната планинска база е отворена за посещения от юни до септември. Мобилните оператори нямат много добро покритие в този район, което ще Ви освободи от обсебващите интернет контакти.

Свържете се предварително, ако желаете събитие в горската база на конна база Периволас.

Адрес

с. Бачево Конна база Периволас

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.