
Рецепти
Туристическа салата
Необходими продукти за 1 салата:
Микс от зелени салати, стрък рукола
1 сварено яйце- средно твърдо /варено 6-7 минути/
няколко чери доматчета
20гр. шунка / в местен вариант може да бъде тънко нарязана „крешчина” от сурово-сушен бански бут/
20гр. овче сирене "Велес"
20 гр. сух бекон /в местен вариант- шарена сланинка/
1с.л. кедрови ядки /или микс от печени слънчогледови и тиквени семки/
Лек дресинг- 1с.л. ябълков оцет+2 с.л. олио
щипка сол
Начин на приготвяне:
Зелената салата се измива и поставя за 15 минути в купа със студена вода. Изважда се, отцежда се и се подсушава. Накъсва се на малки късове, леко се посолява, и се напръсква с дресинга. Разбърква се с внимателни движения, за да не се смачка и се поставя в широка чиния. Аранжира се с четвъртинките от свареното яйце, половинки домати чери и деликатесите от свински бут.
Приятен апетит!
Рецепта от менюто на Ресторант La Foret, Пирин Голф Хотел & СПА
Адрес
Пирин Голф и Кънтри Клуб
Телефон
+35974798200
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.