Туристическа салата

Рецепти

Туристическа салата

Необходими продукти за 1 салата:

Микс от зелени салати, стрък рукола
1 сварено яйце- средно твърдо /варено 6-7 минути/
няколко чери доматчета
20гр. шунка / в местен вариант може да бъде тънко нарязана „крешчина” от сурово-сушен бански бут/
20гр. овче сирене "Велес"
20 гр. сух бекон /в местен вариант- шарена сланинка/
1с.л. кедрови ядки /или микс от печени слънчогледови и тиквени семки/
Лек дресинг- 1с.л. ябълков оцет+2 с.л. олио
щипка сол

Начин на приготвяне:

Зелената салата се измива и поставя за 15 минути в купа със студена вода. Изважда се, отцежда се и се подсушава.  Накъсва се на малки късове, леко се посолява, и се напръсква с дресинга. Разбърква се с внимателни движения, за да не се смачка и се поставя в широка чиния. Аранжира се с четвъртинките от свареното яйце, половинки домати чери и деликатесите от свински бут.
Приятен апетит!

Адрес

Пирин Голф и Кънтри Клуб

Телефон

+35974798200

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.