Агнешко месо

Рецепти

Агнешко месо

Великден, Гергьовден и всички пролетни празници съдържат в менюто си агнешко месо.
То е крехко и подходящо за балансирането хранене на човека. Често е препоръчвано за хора на диета. В него се съдържат 2-3 пъти по малко мазнини от свинското,  холестеролът е два пъти и половина по-малко от телешкото и 4 пъти по-малко от свинското. Агнешкото е богато на минерали. В него има 30% повече желязо от свинското, освен това: калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, витамините B1, B2, PP.
 
Консумацията на агнешко месо влияе положително на храносмилателната система. 
Неговата мазнина се усвоява лесно от стомаха и не го натоварва. Месото е диетично, заради лецитина, който нормализира обмяната на холестерола.
С лечебна цел се употребява агнешката мазнина. Пероралният й прием е добро средство за профилактика срещу вирусни простудни заболявания.
 
Агнешкото е в отлична комбинация с първите пролетните зеленчуци и треви. 
Популярни са рецептите с магданоз, лапад, коприва, спанак, пресен кромид лук и чесън, освен това с нежните гъби челядинки. При приготвянето му задължително е присъствието на краве масло.
 
Агнешко месо можете да си купите от магазините на месопроизводител „Сарай”:
 
Производствена база и фирмен магазин на ЕТ”Георги Бележков- Сарай 73” в гр. Разлог
Гр. Разлог, Промишлена зона „Запад”
Тел.: 0887 818 798; 0747 80 006
Факс: 0747 80 007
Магазин в гр. Разлог: 
ул.”Шейново”6
Тел.: 0747 80009
Магазин в гр. Банско: 
ул.”Тодор Александров”18
Тел.: 0749 88209
Магазин в гр.София:
бул.  "Цариградско шосе"56, бл.126, вх. В /локалното платно след колелото на 4км./
тел.: 0889 524 569
 

Адрес

гр. Разлог, Промишлена зона Запад

Телефон

+359 887 818 798 +359 747 80 006