Местни производители и фермери

Колбаси Сарай

Месокомбинат Сарай, гр. Разлог

Колбаси  и деликатеси

1. БАБУРКА - суровосушен продукт от свинско месо- бон филе и шарена сланинка, овкусено с традиционните за региона подправки- див кимион, черен пипер, копър, формовано в естествено черво. Период на сушене: 90 дена в климатична сушилня.

2. БАНСКИ БУТ- свински бут от български свине, сухо осоляване на продукта, процес на зреене 75 дена в хладилно помещение и сушене в климатична сушилня в продължение на  30 дни

3. БАНСКИ СТАРЕЦ- свинско кълцано червено месо /бут или плешка/  и свинско полутлъсто месо /бекон или „сменка”/, подправки: традиционен кимион, черен пипер, зърна копър 

4. ПИРИНСКИ ДЕЛИКАТЕС- свинско контрафиле, паприковано с червен пипер в естествено черво. Сушене в климатична сушилня около 40 дена. Награден със златен медал на националното браншово изложение  „Месомания”, 2011г.

5. ФИЛЕ ЕЛЕНА - свинско контрафиле, сухо осоляване, зрее в хладилно помещение 10 дни , след което се изсушава в климатична сушилня около 30 дена и се декорира с чубрица. 

6. ГОВЕЖДА ПАСТЪРМА- говеждо филе със сухо осоляване, зрее в хладилно помещение 10 дни , след което се изсушава в климатични сушилни

7. ЛУКАНКА САРАЙ- телешко месо, свинско месо и сланина в съотношение 50/30/20, кимион и черен пипер. Суши се в климатична сушилня

8. СУДЖУК САРАЙ /ПОДКОВА/- телешко месо, свинско месо и сланина в съотношение 50/30/20, кимион и черен пипер, опаковано в естествено черво, което прави вкуса много по-добър. Суши се в климатична сушилня и се пресова няколко пъти по време на сушенето. Златен медалист от националното браншово изложение „Месомания”, 2009г.

9. МЕЗЕТО НА ШЕФА- свинско бонфиле /рибица/, осоляване за 5 дни, декорация с микс от подправки с преобладаване на чубрицата. Суши се в климатична сушилня заедно с подправките около 20 дена.

10. ПАНАГЮРСКА ЛУКАНКА- традиционна рецепта, с право на изпълнение поради членство в Сдружението за традиционни суровосушени месни продукти. Съдържа телешко месо, свинско месо, полутлъсто /бекон/ , в съотношение 60/20/20. Суши се в климатична сушилня 25 дена. Подправено е с кимион и черен пипер

11. ПЕТРОХАН- чисто телешко месо с добавка на червен пипер, формовано в естествено черво, престой в климатична сушилня 15 дена.

12. ТРАПЕЗИЦА- свински обезкостен врат, сухо осоляване, зрее 10 дена в хладилно помещение, декорира се с чубрица и черен пипер. Изсушава се в климатична сушилня 25 дена, след което  се вакумира

13. РАЗЛОЖКИ СТАРЕЦ- 10%  телешко от бут и 90% свински бут- най-хубавото месо, подправено с кимион, черен пипер и червен пипер. Суши се в климатична сушилня 20 дни.

14. СЕРВИЛАТ - фин колбас от говеждо месо, свинско нетлъсто месо /бут или плешка/  и свинско полутлъсто месо /бекон/, ситно смлян черен пипер и индийско орехче. Специфична технология на варене, пушене и сушене на колбаса.

15. ДЕЛИКАТЕСЕН САЛАМ- кълцано говеждо месо, свинско месо от бут или плешка и свинско гръдно месо, черен пипер- млян, черен пипер на зърна, индийско орехче, бахар и чеснов лук.  Специфична технология на варене, пушене и сушене на колбаса.

16. ШПЕК ОБИКНОВЕН- телешко месо, свинско нетлъсто месо и твърда сланина, за да се получи специфичната мозаечна  структура на колбаса, смлян черен пипер, индийско орехче и чеснов лук. Специфична технология на варене, пушене и сушене на колбаса

17. ШПЕК БУРГАС- говеждо месо , телешко месо, свинско полутлъсто и свинско бут или плешка, сол, без подправки. Специфична технология на варене, пушене и сушене на колбаса 

18. СУШЕНИЦА - свинско от бут или плешка, сланина, червен пипер, чесън, сушене в климатична сушилня в продължение на 20 дена

Адрес

гр. Разлог, Промишлена зона Запад

Телефони

+359 887 818 798
+359 747 80 006