Забележителности

Лято в Разлог

Разлог е приятна изненада за всички, които за първи път го посещават и любимо място за почитателите на спокойната и освежаваща почивка.

Градчето събира симпатии с добре поддържаните си паркове и градини, със своята безопасност и широките пространства за разходка на деца.

Мястото е много подходящо за семеeн отдих. 

Градът е отдавнашен търговски център и гостите могат да намерят всичко необходимо, което междувременно са забравили вкъщи или пък им е потрябвало и то на нормални цени. Разлог е жив и младолик. Препорчваме малките Арт магазинчета.

Градският площад е заобиколен от зеленина и рядко го спохождат силни ветрове. В големия парк с езерото е осъществена идеята за древния български календар. Построени са детски площадки и заведения.

Многобройните кокетни кафенета и места за хранене, създават усещане за ваканция и безгрижно време. През града минават две реки

Традиционни летни фестивали в Разлог:

*Фолклорното надиграване „На армане с тъпане” /20 юни/

*Театрален фестивал „Звездите на театъра” /24-30 юни/, организиран от актрисата Нона Йотова

*Лятната детска академия „Огънят на Орфей” през месец август

*Фестивал за автентичен фолклор „Пирин пее”. Осъществява се на всеки 2 години в първата събота и неделя на месец август на поляните в местността Предел

*Национален мото- рок събор „Рок Предел” през третия уикенд на юли

В града може да се посети Музея на Възраждането и красивата църква „Свето Благовещение”

Разлог е административен център на Разложката котловина. 

Всички интересни туристически места са достъпни както с личен автомобил, така и с обществения транспорт. Популярна атракция е теснолинейката- железопътната линия, която минава през красивите проходи между Рила и Родопите и свързва селищата от Разложката котловина с равните поля на Тракия.

На автогарата спират редовни автобуси, които свързват Разлог с Банско, Добринище, Гоце Делчев, Благоевград, София. А също и със селцата от общината: Годлево, Бачево, Добърско, Драглище, Баня, Елешница, където успешно се развиват различни туристически дейности.