Новини

Зимна ваканция в Добринище

Намери време за това, което прави душата ти щастлива!

Днес повече от всякога е необходимо връщане към природата в нейната естествена красота, към искрената,  неподправена и извисяваща любов, която тя дарява. Щастието винаги е мимолетно. Сред снежната красота на Пирин, тишината и суровото вълшебство човек преоткрива себе си и своите възможностите, но трябва да намери време за това!

Зимната ваканция в Добринище е презареждаща. 

Акцентът е върху климатотерапията, закаляването на организма и алтернативните възможности за спорт, когато снежната настилка не е достатъчна за ски и сноуборд.  

Ски зона Добринище е на 12 км. от градчето. 

От хижа Гоце Делчев започва седалков лифт, който за 27 минути изкачва туристите до хижа Безбог.  Мястото е подходящо за семейства с деца и начинаещи скиори, заради спокойствието и безопасността.  Детската писта е с лек наклон и се обслужва от два нови влека. Писта Безбог е с дължина 5 км. Състои се от две части, разделяни от междинна станция на лифта. Трасето е с участъци с различна трудност. Хубавото е, че стръмните склонове се заобикалят от красив ски път. В Добринище няма как да се изгубите или дезориентирате, защото тук няма лабиринт от писти.

Снегоходките са все по-интересен и привлекателен спорт. 

Те дават възможност на хора, които не познават ските, или пък имат здравословни проблеми с коленете  си,  да се докоснат до зимата истински. Снегоходките са стабилни, лесни и непретенциозни. Предвижването с тях щади ставите и умерено натоварва мускулите. Те могат да се практикуват от малки и големи, от пенсионери и в дълъг времеви интервал- от декември до май. Това е още един начин за движение сред гора или в безопасните зони на планината, което стимулира жизнените процеси в организма и цялостно го укрепва. 

Възможни са различни маршрути със снегоходки: 

В района на хижа Гоце Делчев и до местностите Мочарата и Щребелица, които а в подножието на планината

В района на хижа Безбог- до така наречената Душевадка и за напреднали- до връх Безбог и Полежан.

Изгодни 4-дневни пакети

През зима 2019/2020г. комплекс Добринище отново продължава своето партньорство с туристическия портал ВИП Оферта. Предлаганите пакети са с нощувка, закуска, вечеря и лифт карта. Мога да бъдат закупени от посочените линкове:

Зимни пакети хотел Добринище

Зимни пакети хижа Гоце Делчев 

Зимни пакети хижа Безбог

www.hoteldobrinishte.com

Адрес

гр. Добринище, ул. "Търговска"17

Телефон

+35974472120

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.