Лято на планина

Хижа Гоце Делчев

Хижа Гоце Делчев /1600м.н.в./ е построена на широката поляна в местността Логовете, заобиколена от борова гора през 1950-1951г.

От град Добринище до нея води асфалтиран и поддържан през всички сезони път с дължина 12 км. Съществува стара пътека, която почти се е изгубила поради по-рядкото си използване от туристите. Пеш разстоянието се взима за 2,30ч.

Хижата е напълно обновена с капацитет 28 легла. Разполага с малък ресторант, слънчева тераса, джакузи и ски гардероб. Работи целогодишно

Настаняване:
2 двойни стаи със самостоятелен санитарен възел; 2 двойни стаи с общ санитарен възел; 2 тройни стаи също с общ санитарен възел.
На втория етаж се извършва настаняване в: една стая с 5 легла и самостоятелен санитарен възел, 1 апартамент със самостоятелен възел, 1 двойна стая със собствен санитарен възел, но той е разположен в коридора на етажа.
В стаите има кърпи и сапун, както и ежедневно камериерско обслужване. Удобствата се допълват от телевизор и интернет връзка.

В близост до сградата е начална станция на седалковия лифт, който за 30 минути изкачва желаещите до хижа Безбог.

Хижата е подходяща за всякакви поводи, за семейства с деца и по-възрастни туристи. През пролетта и лятото околните поляни са истинско билково находище. Есента изненадва с пищната си палитра сред широколистната гора, а зимата не е така сурова.

Адрес

Хижа Гоце Делчев - Добринище

Телефони

+35974472120

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.