Ски зона Добринище

Ски център Добринище

Красиво и заветно място, предпочитано от скиори и сноубордисти, които обичат свободните ски и карането сред дърветата, а също и от семейства с деца, поради трасетата с лек наклон и добро изложение. Част от ски комплекса са хижите Безбог и Гоце Делчев.

Ски писта Безбог е с дължина 5 км. и денивелация от 826м. 

До зоната се стига по 12-километров асфалтов път от гр. Добринище до хижа Гоце Делчев. От хижа Гоце Делчев започва седалкова въжена линия.

Трасето на ски пистата е с различна степен на трудност и се разгръща в борова гора, така че няма никакви рискове за изгубване и излизане извън пистата. Горната част от хижа Безбог до междинна станция, е подходяща за деца и начинаещи скиори. Долната част на трасето, след междинна станция на лифта, има стръмна част, т.нар. стена, която често е и заледена. Тя трябва да се минава внимателно и с добре подготвени за терена ски.

Лифтът-ветеран е от 1989 г. Поддържа се с редовни профилактики. Долната станция се намира на 1485 м н. в., в непосредствена близост до хижа Гоце Делчев. Междинната станция е на 1894 м н. в., а горната - на 2227 м н. в., до хижа Безбог. Лифтът преодолява денивелация от 742 м за 27 мин. (първи участък - 13 мин., втори участък - 14 мин.). Капацитетните възможности на съоръжението са 500 души на час. Дължината на първия участък е 1514 м, а на втория - 1731 м (общо: 3245 м)

Работно време на лифта:

8,30ч.-16,30ч. Последно качване и съответно слизане-16,30ч.

През зимния сезон единствения начин да се достигне до хижа Безбог е чрез ползването на седалковия лифт. Няма проходим път с кола, затова всички желаещи да се качат на хижата, трябва да се съобразят с фиксираното работно време на лифта!

За допълнителна информация:

www.hoteldobrinishte.com

Адрес

Хижа Гоце Делчев - Добринище

Телефони

+35974472120

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.