Механи, ресторанти, хотели

Хотел Добринище

Хотел "Добринище" е на възлово място- на площада в едноименния град. Той е част от цялостен комплекс, в който влизат още хижите Гоце Делчев и Безбог, както и лифтовото стопанство на ски зона Добринище. Разполага със 130 легла, лоби бар, механа и пицария.

Стаите са удобни, със самостоятелен санитарен възел, телевизор и телефон. На пет минути от хотела е градската минерална баня, а малко по-далеч- откритият плувен басейн. През зимата функционира ски гардероб.

Добринище е малък град на 7км. от курорта Банско, надарен с природни богатства, носещи ключ към здраве и дълголетие. 

Плодородното поле, река Десилица и минералните извори са най-важни за местните хора. Закрилници на градчето са пиринските върхове Десилица, Безбог и Полежан. В далечината на запад до късното лято се белеят острите зъбери на Рила, а пък Родопите примамват със зелените си хълмове.

В Добринище се диша леко и животът тече със своя провинициален и идиличен ритъм. Мелодичният звън на църковните камбани приканват към литургии всеки ден и известява за празници с богати трапези, курбани и музика.

Делниците са свързани с традицонната земеделска работа и прозводството на така ценните днес биологичночисти продукти. Местният пазар се случва всеки вторник. Интересното е, че сергиите на търговците обикалят региона като в неделя са в Банско, в понеделник в Разлог, в сряда в Якоруда.