Рецепти
Запечено сирене с мед и орехи
Запечено сирене с мед и орехи в чугунено тиганче
От механа „Бай Коце“ в Банско
Необходими продукти за една порция:
200гр. качествено и добре узряло българско сирене
2с.л. мед
2с.л. олио и парченце краве масло
20гр. настъргани пресни орехи
няколко печени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Сиренето се разрязва на две плочки с дебелина около 2см. Тиганчето се нагрява и в средата се поставя малко олио и парченце масло, върху което се поставя сиренето. Запича се около 3-4 минути от едната страна. Добавя се отгоре течния мед и сиренето се обръща.
Тиганчето се дърпа от огъня в момента, в който започва да се разтопява и карамелизира меда. Добавят се печените орехи, за да се карамелизират и те. С лъжица се посипва с карамел повърхността на сиренето. Поръсва се със смелени орехи и се сервира на момента.
Препоръчва се с хубаво бяло вино!
Адрес
ГР.БАНСКО, УЛ."ВЕЛЯН ОГНЕВ"2 ТЕЛЕФОНИ
Телефон
+359899583333
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.