Запечено сирене с мед и орехи

Рецепти

Запечено сирене с мед и орехи

Запечено сирене с мед и орехи в чугунено тиганче

От механа „Бай Коце“ в Банско

Необходими продукти за една порция:

200гр. качествено и добре узряло българско сирене

2с.л. мед

2с.л. олио и парченце краве масло

20гр. настъргани пресни орехи

няколко печени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Сиренето се разрязва на две плочки с дебелина около 2см. Тиганчето се нагрява и в средата се поставя малко олио и парченце масло, върху което се поставя сиренето. Запича се около 3-4 минути от едната страна. Добавя се отгоре течния мед и сиренето се обръща. 

Тиганчето се дърпа от огъня в момента, в който започва да се разтопява и карамелизира меда. Добавят се печените орехи, за да се карамелизират и те. С лъжица се посипва с карамел повърхността на сиренето. Поръсва се със смелени орехи и се сервира на момента.

Препоръчва се с хубаво бяло вино!

Адрес

ГР.БАНСКО, УЛ."ВЕЛЯН ОГНЕВ"2 ТЕЛЕФОНИ

Телефон

+359899583333

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.