Механи, ресторанти, мезета

На ход са младите- механа „Бай Коце“

В старинния квартал на Банско посетете механа „Бай Коце“. След дълго време на затишие, през изминалата зима заведението отваря отново врати със свежи сили и амбиция. Запазването на семейната традиция вече е в ръцете на внука Костадин. 

Механата разполага с прохладна лятна градина и голяма вътрешна зала. Сервират се местни бански специалитети и разнообразно меню. 

В малките градчета фамилията винаги е на почит. Родът дава сила и подкрепа на начинанията, а когато патрон е известен банскалия, емоцията е още по-голяма. Бай Коце Касапинов е сред първите деятели на ски спорта в Банско. Местните хора помнят неговата широка усмивка и голямо сърце. Първоначалният старт на ресторантьорския бизнес дават неговите дъщери и зетьове, а внуците израстват покрай кухнята и шумотевицата в механата. Днес Костадин уверено върви напред в тази посока , а Георги е талантлив музикант и част от групата на младите „Бански старчета“.

Механата е в близост до църквата „Св. Троица“. За празнични поводи се организира автентична музикална програма. Мястото е подходящо за банкети и празнични поводи

Разказваме историите на банските механи

Адрес

гр. Банско, ул."Велян Огнев"1

Телефони

+359899583333