Механи, ресторанти, мезета

Празнично настроение в механа „Бай Коце“, Банско

Механа „Бай Коце“  е новото ни любимо място в стария квартал на Банско в близост до църквата „Св. Троица“. Зад името стои амбиция и всеотдаен труд на млади хора, продължаващи семейната традиция в ресторантьорството със завидна енергия и професионализъм.  

Дърво, камък и огън

Механата е истинска и неподправена. Подредена е в стила на старите бански гостни с дървени ламперии по стените, полици с красиви бродирани покривки,  камина…и забележително дърво в центъра на пространството. Стогодишната върба е намерена насред  полето, повалена от гръм,  след което е донесена и вградена в механата преди около 20 години. Впечатлява с кората си, с увитите и движещи се нагоре линии и с идеята за дълбоките корени.  Около нея се върти голямото българско хоро всяка вечер с живата музика на оркестър „Перун“.

Менюто е впечатляващо и много вкусно

Предлага се богат избор на салати, предястия и основни ястия, десерти собствено производство. Всичко е прясно, приготвено на място с голямо внимание. Задължителната местна  традиция включва: капама, чомлек, гювеч, сачове, телешки език, различни джолани,  и шишове. Безмесните ястия са с дълъг списък. 

Препоръчваме богатите фирмени блюда с марката „Бай Коце“: салата „Бай Коце, картофи „Бай Коце“ в сач, дъска „Бай Коце“, домашна торта със същото име.

Лесно ще откриете механа „Бай Коце“

Ориентир е паметникът на Отец Паисий, църквата „Св. Троица“ и новопоставения  арменски знак- хачкар  на страничната алея. Зад него тръгва улицата „Велян Огнев“, където в самото начало е входът на механата

Адрес

гр. Банско, ул."Велян Огнев"2

Телефони

+359899583333

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.