Ресторанти

Вкусът на Азия

Магическо място в петзвездния „Пирин Голф  Хотел и Спа”. 

Хармонията от цветове и вкусове прави този ресторант уникален. Концепцията на менюто включва емблематични ястия от източната кухня. Богатата вкусова палитра провокира традиционните кулинарни предпочитания на европееца и впечатлява с комбинациите от плодове и зеленчуци, риба, месо и подправки.

Кулинарната екзотика от Тайланд с нейните характерни пет вкуса - кисел, сладък, горчив, солен и лютив, се представя с пикантна салата от тънко нарязано печено говеждо месо, салата с оризови нудли и скариди, както и с невероятни морски деликатеси, поднесени в кокосово мляко с пикантен сос от червено къри и ананас.

Индонезия присъства с оригинален микс от сотирани скариди, пилешко, свинско, зеленчуци и ориз с пържено яйце, както и със сатай- разнообразни шишчета, поднесени с характерния за островите фъстъчен сос.

В ресторанта може да се пробва още кулинарната класика от Китай- патица по пекински, свински ребра по банкокски, говеждо в хонконгски стил и нудли Сингапур. С изненедващо свеж вкус е супата „Уон Тон”- китайски равиоли с пилешко месо и лек нюанс на джинджифил.

Вкусът на Азия е неминуем без т.нар. японско течно чудо- супата „мисо”. Съставките в нея /императорски гъби шийтаке, тофу, водорасли и мисо бульон/ предпазват организма от развитие на рак на гърдата, а минералите - подсилват имунната система. От страната на изгряващото слънце са и много популярните вече суши и сашими със сьомга.

Десертите са преди всичко свежи плодове.

Вкусът на Азия е необятен. Прави чест на майсторите готвачи на Пирин Голф Клуб, че имат амбицията и успяват да ни докоснат до различното и непозаното лице на кулинарното изкуство с една единствена цел – предоставяне на високо здравословно меню, развиващо и обогатяващо вкусовите предпочитания на клиентите. 

Пожелаваме им успех в това начинание.