Ресторанти
Дивечово меню в ресторант La Foret
Ресторант "La Foret" се намира в "Пирин Голф Хотел и Спа" 5* и е единственото място в дестинацията Банско и Разлог, където може да се опитат ястия от дивеч: глиган, фазан, сърна и др.
Ресторантът е кокетен и топъл, с красива камина. Слънчевите тонове в завесите и покривките на масите, създават приятно настроение. Местата са само 50, което предопределя мястото като подходящо за специални обеди и вечери, винени дегустации и фирмени събития. Разполага с бар и добре организирано пространство за подреждане на блок маса. В близост е детският кът.
Главният готвач предлага меню, типична за планинските райони, където ловът е основно средство за препитание и стара традиция.
Дивечовото месо присъства на трапезата на човека от най-дълбока древност. То е с неповторим вкус, съдържа ценни и полезни вещества, богато е на белтъчини и минерали. Съдържа нисък процент на съединителна тъкан и на мазнини, което го прави предпочитано при спазването на диети за отслабване.
Ястията от дивеч се делят на три групи: от пернат дивеч /фазан, яребици, бекаси, пъдпъдъци/, от дребен дивеч /зайци/ и от едър дивеч /елени, сърни, диви прасета и др./
Дивите птици и животни, поради свободния им начин на хранене и живот, имат твърдо и жилаво месо.Те притежават силно развита мускулатура и почти никакви мазнини и ако месото не се съхранява и приготвя правлино- остава сухо.
Приготвянето на дивечовото месо отнема време и е атестация за класата на ресторанта, в който се предлага.