Ресторанти
Италиански ресторант
Когато говорим за Италия и кухня, ние говорим за привързаността към традициите, за любовта към семейството, за обичта към родината. При такива чувства не е случайно, че италианската кухня завладява света.
Предложението на “Casa di Pasta” включва както бързо подхапване на топла пасата или традиционна лека супа, така и на дълги и богати вечери с многостепенно меню и вино.
Тук не са каприз най-зрелите домати и прясна моцарела, свежите зелени салати и аромата на босилек, розмарин, радичио, мащерка и салвия. Кехлибареният зехтин и балсамико от Модена, допълнително обогатяват и спояват неповторимия вкус на природа и здраве.
Благородството на това кулинарно предложение идва с Прошуто де Парма, галено от бриза на морето и гарнирано с пъпеш.
Естествено, една средиземноморска среща не може да мине без любимите миди, скариди, октопод и риба. Уникален е вкусът на Спагетите с миди вонголе, Фетучините с прясна сьомга и сирена, Ризотото с морски дарове, Риба морски език с кедрови ядки и други.
А що се отнася до десертите, те отразяват връщането към простите и естествени неща, към народната традиция в кухнята.
Всички те започват със сирена: “Тирамису” с маскарпоне, "Торта де ла Нона" с рикота, Каноли по сицилиански с рикота и шоколад. А най-старата италианска рецепта за десерт е "Баба Неаполитана", наподобяваща реване и състояща се единствено от брашно и яйца. Ароматите са на ром или на традиционното ликьорено вино Марсала.
Италианска кулинарна среща в Пирин голф клуб - вкусно и завладяващо желание!