Пълнени калмари със сушени домати и сирене Фета

Рецепти

Пълнени калмари със сушени домати и сирене Фета

Необходими продукти за 4 порции

  • туби от калмари - 4 броя;

Плънка:

  • 200гр. гръцко сирене Фета;
  • 100гр. орехи;
  • 3 броя сушени домати; 
  • 10 броя див лук или перца от пресен лук;
  • 1/4 връзка магданоз;
  • щипка риган;
  • 50гр. галета;

Сос:

  • 4 с. л. зехтин;
  • 3 скилидки чесън;
  • 50 мл бяло вино;
  • 100гр. краве масло.

Начин на приготвяне

Тубите се измиват. Проверява се дали е махната цялата средна кост. Подготвя се плънка с намачкано сирене, счуканите орехи, галетата, риган и наситнените сушени домати, див лук и магданоз. Разбърква се добре.

Тубите се пълнят със сместа и се затварят с дървена клечка. 

Печене на скара

Пълнените калмари се пекат на скара или грил тиган по 2–3 минути от всяка страна, като от време на време се мажат със зехтин. 

Подготовка на соса

Чесънът за соса се запържва в зехтин на средна температура. На тънка струя се добавя виното. Пробвайте с рицина. Пуснете бучка масло, сол на вкус и черен пипер.  

Готовите калмари се поднасят със соса върху канапе от свежа салата.

Фотосесия на Арт Идея Бг в Гръцки ресторант на Пирин Голф Клуб