Кисело мляко с пчелен прашец за закуска

Рецепти

Кисело мляко с пчелен прашец за закуска

Пчелен прашец за закуска подмладява и ободрява!

1 чаена лъжичка от прашеца  се добавя към 1 чаша кисело мляко. За повишаване на хранителната стойност на закуската, към млякото могат да се добавят ситни овесени ядки, стафиди и цели пресни орехови ядки 

Важно! Всички продукти се разбъркват още от предходната вечер, за да се разтворят съставките на пчелния прашец, за да омекнат сушените плодове и овесените ядки. На сутринта киселото мляко се подслажда с лъжичка пчелен мед.

С такава здравословна закуска денят може да бъде само успешен.

Потърсете киселото мляко с марката „Велес“ в малките хранителни магазини на Банско, Разлог и региона. 

То се произвежда от местна мандра по традиционен начин с българска закваска и без добавка на подобрители и консерванти. Млякото не е хомогенизирано, което е в полза на естественото съдържание на мазнини в продукта.  Както е известно, нашето тяло не може да разгражда протеините и да поема калция на млякото без мазнини. 

Пчелният прашец е всъщност събрания от пчелите цветен прашец. 

Познатите гранули съдържат: 20-40% белтъчни вещества; 30-60% захари под формата на нектарни въглехидрати; витамините С, В1, В2, В5, В6, В8, Е; провитамин А, фолиева киселина, биотин, токоферол; ферменти; антибиотични вещества; минерални вещества; биологично активни вещества; липиди, ароматни и пигментни вещества. 

Поради богатия си състав и изразеният биологичен ефект пчелният прашец намира приложение като хранителна добавка, целяща повишаване на съпротивителните сили на човешкия организъм. Известно е, че той има и лечебно въздействие.

Пчелният прашец е естествен имуностимулатор

Приемането на пчелен прашец подпомага изграждането на костната система. Съдържащия се в него витамин Е влияе положително върху потентността. Пчелният прашец съдържа също така растежен хормон. Рутинът укрепва кръвните клетки, намалява кървенето, действа укрепващо на сърцето, нормализира високото кръвно налягане, чрез въздействие върху кръвния поток. Прашецът е богат на лецитин, който нормализира мастната обмяна и по този начин подпомага нормализирането на теглото. А наличието на селен се свързва с профилактиката на някои ракови заболявания, подпомага организъма при освобождаването му от тежки метали.

Адрес

гр. Разлог, ул."Голаг"33

Телефон

074785555

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.