Сирене по шопски

Рецепти

Сирене по шопски

Необходими продукти за 1 гювече:

100гр. зряло саламурено сирене, предварително обезсолено във вода за 1 час

1ч.л. масло

3 кръгли резенчета зрели домати /можете да им махнете кожичката/

3кръгчета от сладка чушка

1 люта чушка

1 яйце

Начин на приготвяне:

В малко керамично гювече поставете на дъното парченцето масло. Отгоре добавете плочка сирене кръгчетата  чушка и домата. Поръсете с шарена сол или ригън. Похлупете ястието.

Поставете гювечето в незагрята фурната, за да не се спука, включете на 200 градуса и запечете.

След около 20 минути, отхлупете капака, внимателно счукайте 1 яйце, похлупете ястието и отново го върнете във фурната за 7 минути.

Сервирайте с люта чушка!

Сиренето по шопски става сирене по бански

Когато добавите в гювечето 4-5 резенчета от известния местен деликатес "бански старец" върху сиренето и преди доматите, за да не се изсуши. Доста вкусно се получава! Ще Ви бъде още по-добре,  ако си сипете и чаша червено вино.

Опитайте в механа „Бай Коце“ в Банско

Адрес

гр. Банско, ул."Велян Огнев"1

Телефон

+359899583333

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.