Рецепти
Сирене по шопски
Необходими продукти за 1 гювече:
100гр. зряло саламурено сирене, предварително обезсолено във вода за 1 час
1ч.л. масло
3 кръгли резенчета зрели домати /можете да им махнете кожичката/
3кръгчета от сладка чушка
1 люта чушка
1 яйце
Начин на приготвяне:
В малко керамично гювече поставете на дъното парченцето масло. Отгоре добавете плочка сирене кръгчетата чушка и домата. Поръсете с шарена сол или ригън. Похлупете ястието.
Поставете гювечето в незагрята фурната, за да не се спука, включете на 200 градуса и запечете.
След около 20 минути, отхлупете капака, внимателно счукайте 1 яйце, похлупете ястието и отново го върнете във фурната за 7 минути.
Сервирайте с люта чушка!
Сиренето по шопски става сирене по бански
Когато добавите в гювечето 4-5 резенчета от известния местен деликатес "бански старец" върху сиренето и преди доматите, за да не се изсуши. Доста вкусно се получава! Ще Ви бъде още по-добре, ако си сипете и чаша червено вино.
Опитайте в механа „Бай Коце“ в Банско
Адрес
гр. Банско, ул."Велян Огнев"1
Телефон
+359899583333
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.