Не се отказвайте от пълномасленото мляко

Рецепти

Не се отказвайте от пълномасленото мляко

Защо пълномаслено мляко:

1. Нашето тяло не може да разгражда протеините и да поема калцият на млякото без мазнини

2. Витамините А и D също са мастноразтворими. Те не могат да бъдат приети, ако от млякото е изтеглена цялата мазнина

3. Мазнините  в млякото съдържат съставки /glycosphingolipidi /, имащи отношение към имунната система и клетъчния метаболизъм

4. Пълномасленото мляко няма отношение към сърдечните болести, така че може да се поеме спокойно от хора имащи подобни проблеми

5. Наситените мазнини в мляокото повишават добрия холестерол

6. Най-здарвосоловните храни в света са пълонзърнестите и пъломаслените, защото  те не са подлагани на допълнителна обработка. Това е  така, защото съставките в тези храни са в естетствена синергия помежду си. Те работят по най-добрия начин заедно. Когато се изтеглят мазнините от млякото, неговите здравословони ползи значително намаляват.