Рецепти

Овче кисело мляко

Овчето мляко е най-вкусно през пролетта. В него се влива силата и енергията на възраждащата се след зимен сън  природа и  жизнеността на младостта.
 
Овчето мляко на производителя „Велес” от град Разлог е с 6% масленост и без консерванти, оцветители, подобрители и други подобни добавки. То е чист продукт с естествена жива българска закваска.
 
Препоръчително е за всяко здравословно и диетично меню. 
В овчето мляко има високо съдържание на калций и цинк. Освен това, доброто съотношение между елементите цинк и фосфор в състава, допринася за по-лесното му усвояване от човешкия организъм. Овчето мляко  е съюзник в борбата срещу остеопорозата, заради високото си съдържание на витамин D. Като всички български кисели млека, овчето мляко се препоръчва във всекидневното меню, за предотвратяване на проблеми със стомаха и храносмилателната система, при кожни проблеми и като цяло за поддържане на вътрешния баланс в организма.
 
Овчето мляко е предпочитано в много традиционни и нови кулинарни рецепти заради своята гъстота , гладка консистенция и вкус, който може да се моделира. 
Най-популярната му изява сред българите е в рецептите за катък, където си партнира с изварата, в салатата „Снежанка”, в традиционния таратор, в десертите с добавка на мед, сладко и орехи, в идеите за сладоледени кисели млека, парфета, кремове за чийзкейк и други.
 
Овчето кисело мляко е обичано от  творческите натури, заради възможностите за кулинарни експерименти и е на наистина добра цена.