Рецепти

Омайна закуска на тревата

Мечтано кътче от България

Чували ли сте за "Омая"? Знаете ли, че тя е там, където се срещат планините Пирин и Славянка? 

Омая  е щастливо омъжена за природата. Тя е Тишината- извън съвременната цивилизация. Музиката, сътворена от песента на птиците, жуженето на пчелите и полъха на вятъра. Тя е Аромата на цветя, треви и смола. Омая е за хора влюбени в красотата, хармонията и изкуството.

Омая е вилно селище близо до град Гоце Делчев

Вилното селище е разположено на 27км. от град Гоце Делчев в посока Хаджидимово и в близост до Гайтаниново. Тук на 500дка площ, сред гъста борова гора и покрай бистро езеро са разположени уникални къщички, построени от глина и камък. Малък ресторант и кафе, причудливи пейки и беседки, както и басейн допълват живописната картина.

Комплексът се обслужва от собствено земеделско стопанство, така че сутрешният омлет може да бъде с микс от яйца на свободно отглеждани кокошки, патици или гъски. 

От майсторите готвачи на Омая като начало Ви пердлагаме изпитана рецепта за палачинки.

Омайни палачинки

Продукти за 10 средно големи палачинки:

  • 2 яйца;
  • 1чаена чаша прясно мляко;
  • 1 чаена чаша вода;
  • 1 чаена чаша брашно;
  • 1 чаена лъжичка захар, щипка сол;
  • олио или масло занамазване на тигана.

Начин на приготвяне

Продуктите се смесват последователно и при непрекъснато бъркане. Тиганът се загрява и се намазва леко с мазнината. С черпак се взима от сместа и се изсипва в неговия център. С кръгови движения се разстила тестото по цялата повърхност. Когато краищата на палачинката покафенеят и се отлепят от стените на тигана, тя се обръща. След една минута палачинката е готова.

Препоръчваме гарнирането и хапването на палачинката топла.