











Рецепти
Лесен топъл шоколад
Необходими продукти за 2 чаени чаши
- 200г. шоколад – смес от черен и млечен. Не подценявайте българския шоколад.
- 300мл. горещо мляко
- 2с.л. ликьор Бейлис
Начин на приготвяне:
Млякото се кипва и дърпа от огъня. По желание в него може да се добави пръчка канела и звездичка анасон за аромат. Отсипва се половината от млякото в дълбока купичка и се добавя начупения шоколад. Бърка е с дървена лъжица, а най-добре със силиконова шпатулка до разтопяването му и превръщането му в гладка смес. На тънка струя постепенно и с бъркане се добавя останалото млякото. Ароматизира се с бейлис. Шоколадовата напитка е готова. Ако имате ягоди, можете да добавите в страни като акцент.
Сервира се пожелане с разбита сметана и настърган шоколад.
П.П.
Както винаги, когато престанеш да бъдеш консуматор или по български казано- готованец, нещата стават по-истински, по-вкусни и на по-достъпни цени.
Топлият шоколад е много лесна напитка, изискваща малко повече внимание. Какаото, което се съдържа в шоколада дава енергия и сила. Топлият шоколад е най-добрата напитка за деца през зимата.
Изпробвана рецепта в „Периволас“- конна база в село Бачево
Адрес
с. Бачево Конна база Периволас
Телефон
+359885520162
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.