Кръгли банички с фини кори

Рецепти

Кръгли банички с фини кори

Продукти

Фини точени кори „Белла” /14 броя на листата/
4 яйца
1 кутийка обикновена майонеза „Краси” и същото количество прясно мляко /използва се като мерителна кутийка тази от майонезата/
1 бакпулвер
250гр. натрошено сирене

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре с  майонезата, прясното мляко и бакпулвера. Корите се разстилат. Взима се всяка кора поотделно, намазва се с олио, ръси се с натрошено сирене и се разпределят 4 с.л. от сместа. Корта се хваща и се навива на руло, а после се завива като охлюв.  Краят на кората се подмушва най-отдолу и баничката се поставя в намазана с мазнина тава. Така се процедира с всички кори. Ако остане от сместта, тя се изсипва с лъжица в средата на всяка баничка.

Печене

В предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 35-40 минути на средно ниво.
След изваждане баничките се покриват с кърпа за 5 минути и после са готови за сервиране. Препоръчваме ги с кисело мляко или айрян.
П.П.
Като гости на традиционния курбан за Димитровден в село Бачево, с тези кръгли банчики се представихме.