
Рецепти
Ароматно греяно вино
Ако желаете домът Ви през студените зимни дни да носи аромати на сладост и щастие, направете си греяно вино с добавка на канела, карамфил и кардамон!
Необходими продукти:
1 бутилка хубаво червено вино. За предпочитане- мерло
1бр. Портокал, нарязан на кубчета
3с.л. захар
2 пръчки канела
1 брой звезден анасон
4 зрънца карамфил
2 зрънца кардамон
2 зрънца кардамон
Допълнително:
кубчета нарязана ябълка на дъното на чашите, в които ще се изсипе топлата напитка и финално- чаша водка, ром или бренди за повече плътност
кубчета нарязана ябълка на дъното на чашите, в които ще се изсипе топлата напитка и финално- чаша водка, ром или бренди за повече плътност
Начин на приготвяне:
Виното с подправките се изсипва в дълбок емайлиран съд, загрява се на умерена температура до достигане на около 60 градуса и се отстранява. Трябва да се внимава, защото при температура от 78 градуса алкохолът ще се изпари. Това ще направи напитката безвкусна и тя ще бъде лишена от сгряващия си ефект.
Греяното вино се оставя на топло за около 30 минути, за да се усвоят добре ароматите на подправки. При нужда леко се претопля преди сервиране.