Рецепти

Телешко с дюли и сини сливи

Необходими продукти за 4 порции:
1 кг. Телешки шол
1 дюля
1 морков
глава целина
сол, черен пипер, дафинов лист
1 пуричка канела
½ ч.ч. червено вино
 
Начин на приготвяне:
Месото се разрязва на 4 парчета. В тиган с малко олио на дъното се изпържва от всички страни и се изважда. В същия съд се добавят нарязаните на кубчета зеленчуци и се задушват до златисто. Деглазира се с червеното вино и след като то кипне – добавят се парчетата месо. Добавя се дюлята, нарязана на четвъртинки и пуричка канела. Добавя се вода и ястието се оставя да къкри  под капак на бавен огън за около час и половина. Получава се гъст и ароматен сос.

Гарнира се с пухкаво картофено пюре и сушени сливи за украса.
 
Рецепта от Гръцки ресторант на Пирин Голф и Кънтри Клуб

 Обектът работи само през летния сезон