Посрещни лятото в планината на Хижа Безбог

Новини

Посрещни лятото в планината на Хижа Безбог

Седалковият лифт и хижа Безбог  отварят на 20 юни

Толкова дълго чакахме лятото, а то сякаш все ни се изплъзва. Но STOP! Планината през юни се отваря и разтопява ледените пътеки пред своите високи порти. Призовава ни - открийте сърцето си, споделете душата си- безкористно. Пирин Ви очаква!

Добринище

Подходът към Парков район Безбог започва от Добринище. 12 километра е разстоянието до хижа Гоце Делчев. Със седалковия лифт за 27 минути стигате до хижа Безбог. Добрата новина е, че лифтът и хижа Безбог отварят на 20 юни.

Какво да се прави

1. Потопи се в ароматите на девствените гори около хижа Гоце Делчев. Дишай с пълни гърди и поеми пеш по пътеката към междинна станция на лифта за истинска дендротерапия.

2. Организирай си пикник на беседката при хижа Гоце Делчев или ако имаш сили и време- на Изворите.

3. Набери си връхчета от клек и цветове от мащерка за превъзходен и ароматен чай през зимата.

4. Посрещни изгрева на Попово езеро в най-дългия летен ден. Идеята е вдъхновяваща. Само до края на юни може да се наблюдава мистичното сливане на Небето със Земята. Походът рано сутрин на сумрак, с начало около 5:00 часа, стимулира сетивата и цялостно тонизира организма.

5. Изкачи върховете Полежан и Безбог, за да се насладиш на красивата панорама към циркуса на Попово езеро и към Десилица. В далечината се открояват великаните- Вихрен и Кутело, най-високите върхове в Пирин.

6. Предизвикай себе си с връх Джано, а после избери гостоприемството на местните хора- резервирай нощувка в къща за гости в Добринище или Банско.  

7. И накрая, когато денят се ориентира към вечерта, разпусни в топлите минерални басейни на Добринище и Баня

Намери време за това, което прави душата ти щастлива!

Резервирай нощувка в Банско, в къща за гости Грънчарови на тел. 0887769946

Резервирай нощувка в хижа Гоце Делчев, Безбог и хотел Добринище на тел. 074472120