Шафраново мляко с бадеми

Рецепти

Шафраново мляко с бадеми

Необходими продукти за 2 дози:

25 броя бадеми

2 ч.ч. прясно мляко 

щипка шафран /7-8 близалца/

5 зърна кардамон

1/2ч.л. розова вода

Начин на приготвяне:

Бадемите се накисват във вода от предходния ден. Обелва се кората им, поставят се в блендер и се разбиват с половин кафена чаша прясно мляко /или мляко според предпочитанията- соево, кокосово/

Кардамонът се счуква в хаванче

В метална купичка се загрява на лек огън шафранът за активиране на ароматите му и се стрива.

В дълбок съд се слага бадемовата смес и останалото количество мляко. На средна температура и при непрекъснато бъркана сместа се докарва до завиране. Температурата се намалява до ниска, добавя се захар на вкус /2с.л./. Добавя се шафранът и подправките. Бърка се внимателно още 20 минути. Изважда се и се добавя половин чаена лъжичка розова вода.

Напитката се охлажда на стайна температура и после се слага в хладилник.

Сервира се охладена.

Купете си шафран от България!

Шафранът, който се отглежда  в района на Крумовград е с най-високо качество. Цената на 1 грам е 25лв., като може да получите пратката с курирер до Вашия адрес. Изпратете съобщение от фирмената страница на производителя: 

Shaffron Store Bulgaria

Телефон

+359879558999