Пастички с домашно сладко

Рецепти

Пастички с домашно сладко

Рецепта, предоставена от домакините на конна база „Периволас” край село Бачево

Продукти

6 яйца;
2 чаени чаши захар;
1 чаена чаша кисело или прясно мляко;
1 чаена лъжичка сода бикарбонат; 
3 чаени чаши брашно;
ванилия, сладко от горски плодове или ягоди.

Начин на приготвяне

Отделят се белтъците от жълтъците на 4 от яйцата. Белтъците се разбиват на твърд сняг с 3-4 супени лъжици от захарта.
Към останалите жълтъци се прибавят постепенно и при непрекъсното бъркане двете цели яйца, захарта, киселото мляко с бухналата сода в него, брашното и ванилията.
Добре разбитата смес се поставя в намазнена тава.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, като след като тавата се сложи вътре, температурата се намалява на 180 градуса, около 30 минути
След изпичане сладкишът се намазва със сладко и се покрива с разбития белтък. Повърхоността се заглажда  и сладкишът отново се връща във вече изключената, но все още гореща фурна. Пече се до леко покафеняване на белтъка и се изважда.
Разрязва се на ромбове след като се охлади и се украсява с плодове по желание.

Адрес

с. Бачево Конна база Периволас

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.