Рецепти
Пълнено пиле с кайма
Необходими продукти:
1 брой незамразено качествено пиле около 700гр.
125гр. кайма смес от свинско и телешко месо
1 кафена чашка мариновнаи гъби
1брой сварен морков /може и такъв, който е маринован заедно с киселите краставички/
1 кисела краставичка
120гр. шунка
1 яйце
Счукан черен пипер и чубрица
60гр. краве масло за намазване на пилето
Добавянето на сол е по собствена преценка, защото често готовата кайма е леко подсолена
Начин на приготвяне:
Пилето внимателно се обезкостява. Това видео на френския готвач Жак Пепен доста ще Ви помогне в това как да го направите, дори и да не разбирате езика.
Гъбите, киселите краставички, морковът и шунката се нарязват на кубчета. Смесват се с каймата. Добавя се яйцето. Подправя се с черния пипер и чубрицата.
С получената смес се напълва пилето и се зашива от долната страна. Обръща се върху намазнена тава. Добавя се е1ч.ч. топла вода. Пилето се намазва отгоре добре с масло.
Печене:
В предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 45-55мин.
Сервиране:
Пълненото пиле е еднакво вкусно както за топло основно ястие с гаринтура по избор, така и като предястие и мезе към ракия.
Подхожда му гарнитура от печени на фурна домашни картофи в масло с кромид лук
Рецепта ни е предоставена от механа „Разложка мааза” в гр. Разлог.