Зимна подготовка в Банско

Новини

Зимна подготовка в Банско

В любимия български курорт всичко тече по план.

Седалковият лифт ще отвори на 1 декември 2019. Партито и официалното откриване на сезона ще бъде на 14 декември. Очаква се звездата на събитието да бъде Марио Мат, който вече познава Банско и дори има собствен апартамент в Пирин голф и кънтри клуб. 

Погледнато от вън Банско за пореден път получава номинации и награди за най-добро място за живеене, за най-подходящ за семейна почивка в Европа, за най-изгоден ски курорт в Европа, за най-добър ски курорт на Балканите. 

Култура

Това би звучало прехвалено, ако не беше неоспоримия факт, че Банско е привлекателно за младите хора и семейства.

Градът е спокоен и чист. Богата е неговата културна програма. Банско всяка година е домакин на 8 големи национални и международни фестивала, подходящи за различни публики. Към тази цифра се добавят атрактивните изяви на самодейците, който определено стават все по-професионални и интересни.

Много целогодишни възможности за спорт

Едва ли на друго място местните деца имат тези възможности за спорт. При широко достъпни условия и символични такси те могат да карат ски, да плуват, да играят голф, да яздят, да танцуват народни и стандартни танци, да свирят на различни инструменти. 

Хотелите

Местните хора са отговорни и макар консервативни, имат сериозен дял в туристическия бизнес и бързо догонват големите инвеститори. Само един поглед в статистиката на Booking показва, че къщите за гости и семейните хотели са с най-висока потребителска оценка, често над 9 пункта, т.е „превъзходни“. С такъв резултат в дестинацията може да се похвали само 5-звезданата категория.

Инвестициите в ски зоната са модерни, лифтовете бързи, пистите забележителни

С отварянето на ски зоната се оживява периферната зона на курорта. Модерните заведения и ресторанти, хубавите магазини и дискотекти привилчат туристите. В същото време, старият град запазва своето очарование с автентични механи, в които се сервират бански ястия.

В обектива на световния спорт

На 25 и 26 януари 2020г. Банско ще бъде домакин за 7 път на Световната купа по ски в дисциплините спускане и супер Г за жени- признание за екипа на „Юлен“ за организация и перфектни условия на състезателните трасета.

www.banskoski.com

Банско Ви очаква!