Винен туризъм

Винен туризъм във Вила Мелник

Среща с традицията и дегустация на забележителни вина!

„Вила Мелник” е място за производство и отлежаване на вино, за дегустации и емоции, което всеки уважаващ себе си винопочитател трябва да посети.

Избата впечатлява с елегантен силует, светли вътрешни пространства и ширнали се добре поддържани собствени лозя. Пейзажът е хълмист с високи планински силуети в далечината. Белоснежните върхове на Пирин, Славянка и Беласица отчетливо се открояват на синьото небе през цялата пролет, та чак до средата на юни.

Вината на „Вила Мелник” са незабравими. 

Те са плод на специфичния тероар, топлите беломорски течения, идващи по долината на Струма, акцентът върху местните винени сортове, запазената традиция от поколения и любовта към Мелнишкия край.

Сортово разнообразие. 

Традиционни сортове: широка мелнишка лоза, ранна мелнишка лоза /Мелник 55/, руен и единствените за региона насаждения с мавруд. Освен това: каберне совиньон, мерло, сира, пино ноар, сан джовезе.

Винените турове- ценен акцент във всеки туристически пакет.

Отличават се с отлична организация, установен маршрут и програма. Гостите получават възможност за запознаване с уникалността на избата, спецификата на тероара,  традициите и новостите във винарския  бизнес и дегустация на вина. 

Ценовият диапазон на винените турове е от 3,00лв. до 30,00лв. на човек в зависимост от броя и вида на дегустираните вина. 

Продължителност- от 45минути до 1час.

1. Пакет „По пътя на виното“- 3.00 лв.

обиколка на винарната с комплимент чаша вино

2. Пакет„Фамилна традиция“ - 8.00 лв.

обиколка на винарната, дегустация на 3 вина, минерална вода и хляб (2 вина „Family Tradition“ + 1 вино от местен сорт)

3. Пакет „Bergulé“ - 10.00 лв.

обиколка на винарната, дегустация на 4 вина, минерална вода и хляб  (1 вино от серията „Family Tradition“ + 2 от серията“Bergulé“ +1 вино от лимитираната ни селекция)

4. Пакет „AplauZ“ - 15.00 лв.

обиколка на винарната, дегустация на 5 вина, минерална вода и дегустационни хапки (1 вино от серията “Bergulé” + 3 вина от серията „AplauZ“ + 1 вино изборът на енолога)

5. Специален пакет - 30.00 лв.

Разходка из лозовите масиви, обиколка на винарната, дегустация на 6 топ вина- класически и местни сортове, минерална вода и дегустационни хапки 

6. Винен тур в съчетание с  традиционна музикална програма 

Презентационен тур и музикална програма, пренасяща в днешно време чистата традиция на Мелнишкия край с формацията „Леб и Вино”. Мелнишките песни и музикален съпровод са част от културата на виното и местната трапеза. Акустиката на старите винарни не позволява биене на тъпан и силния глас на гайда, а лекия танц на пръстите върху тарамбуката и звуците на тамбурата. 

По време на срещата с това изкуство, гостите на Мелник могат да пробват автентични инструменти и да направят първите си стъпки в традиционния ритъм на танца. 

Цена на автентична музикалната програма се предоставя при запитване

Адрес

село Хърсово

Телефони

+359 884 840320 +359 888 007266

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.