Винарски изби, долината на Струма

Винарска изба Вила Мелник

Вила Мелник е в епицентъра на всичко ново и хубаво във винения регион на Долината на Струма

Вина с незабравим вкус, специално създадени за Вас!

„Вила Мелник“ е винарска изба на 7 км. южно от гр. Мелник, в която се възраждат традициите на 200- годишна семейна история в производството на вино и се раждат забележителни вина, носещи спецификата на местните сортове.

Всичко започва през 2004г., когато се създават собствените лозови масиви на фирмата в землището на селата Виногради и Хърсово. 

В годините с много емоции, споделяне на знания и преодоляване на изпитания, виното с марка „Вила Мелник” намира своя успешен  път към трапезата на българина. През 2013г. отваря врати и самата винарна, в която е съсредоточен технологичния процес. Оборудването на избата е модерно, а отделението за отлежаване на виното е в тунели с естествена вентилация и постоянна годишна температура. Самата винарна е разположена на три етажа, като транспортирането на виното между етажите става по гравитачен път. Във винарната се организират дегустации, винени турове и специализирани семинари.

Тероар

Песъчливи почви, богати на минерали, естествени вулканични отлагания

Сортове

Широка мелнишка лоза, Ранна мелнишка лоза /Мелник 55/, Каберне совиньон, Мерло, Сира, Пино ноар, Сан джовезе; Руен и единствените за региона насаждения с Мавруд

Дебют

2007г. с марката „Бергуле”, която представлява купаж от мелник и каберне совиньон. Първо сериозно признание вината с марката „Вила Мелник”  получават по време на специализираното изложение „Винария”, 2011г.

Награждаваните вина:

Bergulé Cuvée 2012- златен медалз и Orange Wine 2016- сребърен медал-

Concours Mondial de Bruxelles 2017

AplauZ Cabernet Sauvignon Reserve 2013- златен медал-

Concours Mondial de Bruxelles 2016

www.villamelnik.com

Адрес

село Хърсово

Телефони

+359 884 840320
+359 888 007266

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.