Механи, ресторанти, хотели

Механа Добринище ново меню

Каквото и да си говорим, в храната е борбата. 

Вкусната, ароматна, истинска храна е важна за добрия старт сутрин, за стабилното емоционално състояние през деня, за умствената дейност, за силата да осъществяваме щурите си идеи и за радостта от живота.

Експертите са установили нещо повече- добрата храна има сопсобността да остави трайно положително впечатление от дадена туристическата дестинация и да накара хората да я посещават многократно.

Механа „Добринище” определено е от тези места на Югозапада. 

Местните хора я предпочитат, което е важна препоръка, българите се чувстват добре в традиционната и атмосфера, а чужденците са изненадани от разнообразието на нашенската кухня.

Маханата се отличава с дълго и интересно меню, на опаки на това, което съветват кулинарните шефове по телевизията. 

Това е така, защото клиентелата е различна. Едни харесват едно, други- друго, но със сигурност всеки седнал на масата, ще намери нещо от любимите си ястия.

„Сериозното” четиво започва с гордите традиционни фирмени специалитети с името „Добринище”. 

Те са с богато съдържание и грамаж, като са предназначени за приятелска компания и болярска маса. Силен акцент са ястията, приготвени на жар, пещ и в керамични сачове. Всеки ден могат да се пробват местните специалитети: чомлек с телешки джолан и картофи, добринишка капама, телешка глава с шкембе, сарми с кълцано месо, емблематичните шишове, наименовани „Безбог”, „Добринище” и „Тризъбец.

Новост са ястията с агнешко месо: агнешка чорба, агнешки котлети със зеленчуци на сач и др. Освен това, всеки ден се сервира обедно меню с любими готвени ястия на достъпни цени и в широкия времеви диапазон от 12:00 до 16:00ч.

За вегетарианците също има доста предложения– различни видове зеленчуци, сиренца, байганети, картофи,вегетариански сачове и шишове и др.

Продължава традицията на вкусните пърленки и пиците на пещ.

Що се отнася до десерта- всичко се приготвя на място: крем карамел, цедено кисело мляко с домашно сладко от боровинки, палачинки, баница с локум и орехи, „бабина торта” и др.

Механата работи през зимния сезон. Целогодишно работи широката тераса- пицария на хотел "Добринище"

Виното е то Мелнишкия край и от известни български производители.

Добре дошли!

Адрес

гр.Добринище, ул."Търговска"17

Телефони

+359 74472120

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.