Суфле от "Речен рай"

Рецепти

Суфле от "Речен рай"

Необходими продукти:

6 жълтъка

3 цели яйца

240гр захар

100гр. брашно

240гр. черен шоколад

Начин на приготвяне:

Жълтъците + 3 допълнителни жълтъка от целите яйца се разбиват добре. Към тях постепенно и при непрекъснато биене се добавя захарта; следва брашното.

Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня, като температурата на сместа не трябва да надвишава 40 градуса. Добавят се към жълтъците.

Белтъците се разбиват отделно на сняг в абсолютно сух съд. С леки движения се добавят към останалите съставки и се бъркат до гладкост.

Печене: 

В предварително загряна фурна на 180 градуса с вентилатор и поставена малка тава с вода на дъното, за да се получи необходимата влажност. Продължителност около 12 минути

Топлото суфле се сервира със сметанов сладолед и плодове според сезона. Ще Ви допадне с чаша ароматно бяло вино.

Адрес

гр. Мелник, местност Двете реки

Телефон

+359 894 50 66 14

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.