
Рецепти
Суфле от "Речен рай"
Необходими продукти:
6 жълтъка
3 цели яйца
240гр захар
100гр. брашно
240гр. черен шоколад
Начин на приготвяне:
Жълтъците + 3 допълнителни жълтъка от целите яйца се разбиват добре. Към тях постепенно и при непрекъснато биене се добавя захарта; следва брашното.
Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня, като температурата на сместа не трябва да надвишава 40 градуса. Добавят се към жълтъците.
Белтъците се разбиват отделно на сняг в абсолютно сух съд. С леки движения се добавят към останалите съставки и се бъркат до гладкост.
Печене:
В предварително загряна фурна на 180 градуса с вентилатор и поставена малка тава с вода на дъното, за да се получи необходимата влажност. Продължителност около 12 минути
Топлото суфле се сервира със сметанов сладолед и плодове според сезона. Ще Ви допадне с чаша ароматно бяло вино.
Адрес
гр. Мелник, местност Двете реки
Телефон
+359 894 50 66 14
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.