
Рецепти
Печени дюли с канела
Необходими продукти:
1 кг. дюли
2ч.ч. захар
1ч.ч. вода
пръчка канела
микс от накиснати в бял ром сушени стафиди и карамелизирани печени орехи
чист балкански мед
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Дюлите се нарязват по дължина на едри парчета, изчистват се от семките и по желание се обелват. Поставят се в тава с големина, съобразена с количеството плод; поръсват се със захарта. Леко се налива водата от страни. Добавя се пръчката канела.
Тавата се слага във фурната. Дюлите се пекат до зачервяване и вгъстяване на сиропа /около 45-55 минути/.
Преди серивране се поръсват със стафидите и поръсват с течен мед.
Печените дюли с аромат на канела носят настроение за зимни празници и усещане за топлина и уют в дома.
Зимна рецепта от ресторант "Лавендер"- Русковец Термал Спа и Ски Резорт, Добринище
Адрес
гр. Добринище, ул."Незнаен войн"1
Телефон
+35974981555
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.