Печени дюли с канела

Рецепти

Печени дюли с канела

Необходими продукти:

1 кг. дюли

2ч.ч. захар

1ч.ч. вода

пръчка канела

микс от накиснати в бял ром сушени стафиди и карамелизирани печени орехи

чист балкански мед

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Дюлите се нарязват по дължина на едри парчета, изчистват се от семките и по желание се обелват. Поставят се в тава с големина, съобразена с количеството плод;  поръсват се със захарта. Леко се налива водата от страни. Добавя се пръчката канела.

Тавата се слага във фурната. Дюлите се пекат до зачервяване и вгъстяване на сиропа /около 45-55 минути/. 

Преди серивране се поръсват със стафидите и поръсват с течен мед.

Печените дюли с аромат на канела носят настроение за зимни празници и усещане за топлина и уют в дома.

Зимна рецепта от ресторант "Лавендер"-  Русковец Термал Спа и Ски Резорт, Добринище

Адрес

гр. Добринище, ул."Незнаен войн"1

Телефон

+35974981555

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.