











Рецепти
Кървавица с нахут и лучен сос
Продукти за една порция
- 200гр. кървавица „Деликатесен” с приятен вкус на дробчета и свеж праз лук;
- Подправки: стрък праз лук, пресен кромид лук, 1 малка глава червен кромид лук, дафинов лист, мащерка, черен пипер на зърна, сол
Начин на приготвяне
В тенджера слагаме вода с подправки: няколко зрънца черен пипер, дафинов лист, една цяла малка главичка кромид, 1/2ч.л. сол. След като кипне водата, добавя се цялото парче кървавицата и по желание- стрък мащерка. Колбасът се оставя да се вари за 10-15 минути, след което се изважда и подсушава.
Междувременно се приготвят останалите елементи от ястието.
Пастет от нахут:
- 1ч.ч. сварен нахут,
- 2 стръка пресен лук,
- 2 скилидки чесън,
- стрък магданоз,
- 80мл. зехтин или олио,
- сол и бял пипер на вкус.
Съставките се поставят в блендер и се пасират.
Лучен сос:
1 средно голяма глава лук се реже на тънки полумесеци. Тиганът за приготвяне на соса се нагорещява на висока температура. Поставя се 1с.л. краве масло и олио. В горещото масло се добавят веднага лучените полумесеци, температурата се намалява и с внимателни движения зеленчукът се карамелизира до златисто. Едновременно се добавя една скилидка чесън, небелена, леко притисната само с ножа, за да се отделят етеричните масла в соса. Лукът се деглазира с добавяне на 50мл. бяло вино и кафена чаша телешки бульон. Температурата на приготвяне отново се повишава и след кат сосът се вгъсти, той е готов за прибавяне към основното ястие.
Сервиране на ястието
В широка чиния с ринг се оформя пастета от нахут. Аранжират се върху него нарязаните парчета от кървавицата. Добавя се лученият сос. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Адрес
гр. София, бул. Околовръстен път 133
Телефон
+359889134483
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.