











Рецепти
Кървавица с канапе от леща
Продукти за една порция
- 200гр. кървавица „Деликатесен”. Кървавицата е много сочна. Усеща се приятен вкус на дробчета и свеж праз лук;
- 1ч.ч. сварена леща;
- Подправки: стрък праз лук, пресен кромид лук, 1 малка глава червен кромид лук, дафинов лист, мащерка, черен пипер на зърна;
- ½ домат, нарязан на дребни кубчета.
Начин на приготвяне
В тенджера слагаме вода с подправки: няколко зрънца черен пипер, дафинов лист, една цяла малка главичка кромид, 1/2ч.л. сол. След като кипне водата, добавя се цяло парче от кървавица и стрък ароматна мащерка. Кървавицата се оставя да се вари за 10-15 минути, след което се изважда и подсушава.
Междувременно се приготвя канапето от леща.
Междувременно се приготвя канапето от леща.
Сварената леща се смесва добре със ситно нарязаните перца и бяла част от праз лука, кубчетата от домат, няколко кубчета от леко люта зелена чушка, предварително пекната на скара. Овкусява се със сол и зехтин /олио/.
Сервиране
В кръгла чиния първо се поставя канапето от леща. Върху него се аранжират нарязаната на парченца кървавица.
Подготвят се ладийки от парченца домат, върху които се поставят кръгчета от праз и пръчици от перцата. Добавят се за украса кръгчета червен кромид лук.
Подготвят се ладийки от парченца домат, върху които се поставят кръгчета от праз и пръчици от перцата. Добавят се за украса кръгчета червен кромид лук.
Препоръчваме червено вино от Мелнишкия край!
Добър апетит!
Фотосесия на "Деликатесен" в ресторант Клуб Хауз на Пирин Голф Клуб
Адрес
гр. София, бул. Околовръстен път 133
Телефон
+359889134483
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.