Рецепти

Кървавица с канапе от леща

Продукти за една порция:
200гр. Кървавица „Деликатесен”. Кървавицата е много сочна. Усеща се приятен вкус на дробчета и свеж праз лук.
1ч.ч. сварена леща
Подправки: стрък праз лук, пресен кромид лук, 1 малка глава червен кромид лук, дафинов лист, мащерка, черен пипер на зърна
½  домат, нарязан на дребни кубчета
 
Начин на приготвяне:
В тенджера слагаме вода с подправки: няколко зрънца черен пипер, дафинов лист, е цяла малка главичка кромид, 1/2ч.л. сол. След като кипне водата, добавя се цяло парче от кървавицата и по желание и стрък мащерка, и се оставя да се вари за 10-15 минути, след което се изважда и подсушава.
Междувременно се приготвя канапето то леща. Сварената леща се смесва добре със ситно нарязаните перца и бяла част от праз лука, кубчетата от домат, няколко кубчета от зелена не много люта чушка, предварително пекната съвсем леко на скара. Овкусява се със сол и зехтин /олио/.
 
Сервиране:
В кръгла чиния първо се поставя канапето от леща. Върху него се аранжират нарязаната на парченца кървавица.  
Подготвят се ладийки от парченца домат, върху които се поставят кръгчета от праз и пръчици от перцата. Добавят се за украса кръгчета червен кромид лук.
 
Препоръчваме червено вино от Мелнишкия край!
 
Добър апетит!
Фотосесия на "Деликатесен" в ресторант Кулб Хауз на Пирин Голф Клуб