Лято на планина

Йога ретрийт на хижа Гоце Делчев

Забравяме ли за себе си?!

Непрестанно търсещия човешки ум, напрежението на битието и цялата забързаност на съвремието, често превръщат човека в материална вещ, в машинка с дневен ред и план. Забравяме за себе си, за желанията си, за душевните си потребности, поради проста причина- нямаме време или не си позволяваме миг, обърнат към себе си. 

Идвайки от Изтока, йога културата завладява западните общества.

Може би най-популярната част от нея е богата система от упражнения за тялото и духа, която се възприема съвсем първосигнално  като гимнастика, но в съчетание с дихателни практики и постоянство, се превръща в мощно средство за опознаване на собственото тяло, на овладяване на движението и постигането на баланс между душата и тялото. 

Повечето хора се обръщат към йога с една единствена мисъл- ЗДРАВЕ. Болежките тук и там, скованост, повечко килограми и нервно напрежение са сериозен мотив. Така йога практиките стават част от програмите на фитнес клубовете и някакво алтернативно, възможно решение за грижа за себе си. НО, истинската йога е сред ПРИРОДАТА. 

Хижа Гоце Делчев е уникална за йога практика

Разположена сред горите на Пирин на 12км. от град Добринище, тя предлага удобство, топлина и връзка с природата.  Малката столова с широка тераса се огрява от сутрешното слънце и закуската е истинско удоволствие. С готвача може да се коментира желаното меню. Изградена е беседка с барбекю. В близост до хижата се намира подходяща поляна, заобиколена от високи дървета. При неподходящо време практиката може да бъде в помещение с дървен под и естествена светлина, което е в близост. 

Климатотерапия

Дихателните упражнения са важна част от йога. Районът на хижа Гоце Делчев заради надморската височина и лечебния боров въздух, е препоръчван за климатотерапия на хора с проблеми на горните дихателни пътища и белите дробове, и за такива, живеещи в неблагоприятна градска среда. 

Възможности за походи и пикник в близката околност с местен планински водач.

Пирин е обожествявана от траки и славяни планина. Не случайно носи името на гръмовержеца Перун. На местните гидове са познати енергийни места- стари тракийски светилища, до които има туристически маршрути. Към всяка йога програма може да се организира интересна съпътстваща програма с излети до местностите Мочарата, Изворите, до Шесте мури, до хижа Безбог и Попово езеро, до манастира „Св. Пантелеймон“. Районът е богат на извори, а където има вода има и много билки като: жълт кантарион, мащерка, риган, бял равнец и др. През юни се берат горските ягоди, после узряват малините, а през август – боровинките.

Настаняване:

Сградата е санирана и с нова отоплителна инсталация.

Стаите са напълно обновени. Капацитет: 23 легла.

За организационни въпроси, създаване на програма и съдействие:

Ваня Грънчарова- PR, маркетинг и реклама, Комплекс Добринище

Адрес

Хижа Гоце Делчев, Добринище

Телефони

+359887769946
+35974472120

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.