Лято на планина

Дружно занимание с пикник

Може би е клише, че планините са зеленото богатство на България, но когато навън се разтапяш от лятна жега, климатикът те разболява и въздухът не ти достига, разбираш истината.  Зеленината на гората, шумолещият поток и спокойствието на природата са мечтан и напълно достижим рай. Намираме го недалеч от град Добринище.

Пикникът е на 2км. от рибарника в така наречената местност Дългите блата. Поддържан е отлично от кметството в Добринище.  Състои се от 3 беседки, чешма, барбекю, място за игри и паркинг. 

Организирането на пикник изисква подготовка и другарска работа. Прекарването на един ден заедно със семейство, роднини, приятели или колеги е интересно и провокативно начинание в свят на индивидуализъм с фиксирана „от…-до…“ седмица и виртуална реалност.

Определено, това е творческа дейност. За идеята се тръгва рано сутрин. Трябва да се подсигурят дърва или дървени въглища за жар в огнището, борина за разпалка, мезета, зеленчуци и плодове. Добре е да се знае, че образуването на жар за печене може да отнеме повече от час. Затова отговорният за огъня трябва да бъде преди всички на мястото.   

Не забравяйте за одеяло, може и хамак, игри за занимавка.  Междувременно, разходете се из околността в търсене на чай и билки. 

Накрая- въздържайте се от пластмаса и еднократни опаковки, колкото и да са Ви удобни. Мислете за чистотата на природата и вашия отпечатък върху нея.

Забавлявайте се на воля, а ако Ви трябва организатор, не се притеснявайте да се свържете с нас!

Изпратете запитване за организиране на пикник на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Адрес

гр. Добринище

Телефони

+35988769946