Винени фестивали 2020

Събития

Винени фестивали 2020

12 март Meet The Family. Bibendum First 20 Years.

Преди да застане на масата, виното минава своя дълъг път. Божествената напитка разказва всеки път своята собствена и уникална история за земята, небето, слънцето и луната, за природните стихии и ХОРАТА. Трудна е тази работа, но успехът е постижим. И екипът на "Бибендум" го показва как, когато семейството солидарно и дългосрочно, поколения наред споделя усилия, знания, радости, тревоги и ЛЮБОВ, към сътворяването.

Събитието е без аналог в съвременната българска винена история. 

„Трябва да разбирате, че не притежавате това, което сте наследили. Само трябва да го управлявате по правилния начин и да продължавате нататъка“ - това е тайната, споделена от наследниците на Фрискобалди- една от най-старите винарски фамилии в Европа и техният път от миналото, през настоящето и към бъдещето 

Meet The Family

е уникална възможност за среща с близо 15 наследници на легендарни винарски фамилии от Стария и Нов свят. Сред тях с най-дълга линия е семейство Фрискобалди от Флоренция с 1000 години история и 30 поколения в наследство. Участват фамилни изби-родоначалници  и от България.

Отворени дегустации

Начало: 16:00ч., Край: 20:30ч. Интер Експо Център

Билети

20лв. на човек при онлайн покупка до 9 март

30лв. на човек от 10 до 1 март и пред входа на изложението

27 март . DiVino Top 50

Празничното вечерно събитие с дегустация на широка селекция от най-високо оценените и наградени български вина за 2019. , в комбинация с подходящи кулинарни предложения.

„На събитието за наградите DiVino Top 50 ще покажем бляскавата страна на виното и способността му да доставя удоволствие, особено в съчетание с вкусна храна и в предразполагаща атмосфера с вдъхновяващи музикални изпълнения на живо“, споделят организаторите.

Начало: 18:00 часа, НДК зала 8. Само с покани

24 април. Discover.Vino World 2020

Светът на виното бихме казали е безкраен. Свързвайки се със сакрални духовни ритуали още от времето на Орфей, а по-късно бидейки неотметна част от християнската обредност, виното се превръща в преносител на ценностите на европейската цивилизация. По този начин старата Европа създава Новите светове. 

Discover.Vino е възможност за българския любител, а и за хората с професионални интереси, търговци и ресторантьори, да удовлетворят своето любопитство, да почерпят знания и да бъдат в час с тенденциите във винения бранш.

Форумът е с поглед към чуждестранните винени региони, вносители и производители. Участващите фирми са добре подбрани. Изложителите са 50 на брой като техните дегустационни маси са подредени на регионален принцип: Франция, Италия, Иберия (Испания и Португалия), Другата Европа, Нов свят

Секцията пенливи вина и розе са отделно изложение в предверието на зала 6 на НДК.

Билети

Цена на вход за 1 ден (включва и 3 талона за дегустация):

20 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg

25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Цена на вход за 2 дни (включва и 5 талона за дегустация):

Талон за дегустация на специални вина: 2 лв./брой

Възвръщаем депозит за чаша: 10лв.

30 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg

35 лева на място, пред зала 6 на НДК

5-7 юни Фестивал на виното Розе, Казанлък

Кой ще вземе „Златният киликс“?!

На фона на пълната концентрация на събития в София, похвално е, че Казанлък успешно промотират и осъществяват своя винен фестивал. Едва ли има по емблематично и подходящо място за напитката с фин оттенък на розов цвят. Деликатността на розето се свързва с младостта, чистота и безгрижието. Събитието е част от големите тържествата в чест на розобера в Долината на тракийските царе. 

11-13 юни. 9th Balkan Wine Festival

Фестивалът отбелязва нова страница в своята история. За да привлече повече енергия и популярност сред Балканските страни, организаторите взимат решение да разделят конкурсната програма от фестивалните изяви. Идеята  е на ротативен принцип всяка една държава от полуострова да има възможност за домакинство. През 2020г. честта се пада на Сърбия и Белград /8-30 май/. 

Градски фестивал

В София Балканският винен конкурс и фестивал организира най-големия винен празник в откритото пространство пред НДК с:

  • Над 100 шатри на винопроизводители
  • Храна
  • Място за деца и домашни любимци
  • Музика на живо и много забавления

Билети

Предварително: 10лв./1 ден и 13лв./2 дена 

Със запитване се предоставят специални цени за групови посещения

27-29 ноември DiVino Taste

Форум на българското вино

Строг регламент за участие, равнопоставеност на изложителите, регионален принцип на подреждане на щандовете, отлична организация.

Представя се сериозният, амбициозен и борбен винен бизнес. 

Конкурсът е празник, неформална браншова среща и директно договаряне между производители, търговци и винени специалисти.

DiVino Taste съдейства за обогатяване на винената култура в България със съответна съпътстваща програма.