Винени фестивали 2020

Събития

Винени фестивали 2020

Важно!

Поради пандемията с корона вирус посочените винените фестивали са отложени за други дати, за което можете да следите в секциите Новини и Събития в сайта.

12 март Meet The Family. Bibendum First 20 Years.

Преди да застане на масата, виното минава своя дълъг път. Божествената напитка разказва всеки път своята собствена и уникална история за земята, небето, слънцето и луната, за природните стихии и ХОРАТА. Трудна е тази работа, но успехът е постижим. И екипът на "Бибендум" го показва как, когато семейството солидарно и дългосрочно, поколения наред споделя усилия, знания, радости, тревоги и ЛЮБОВ, към сътворяването.

Събитието е без аналог в съвременната българска винена история. 

„Трябва да разбирате, че не притежавате това, което сте наследили. Само трябва да го управлявате по правилния начин и да продължавате нататъка“ - това е тайната, споделена от наследниците на Фрискобалди- една от най-старите винарски фамилии в Европа и техният път от миналото, през настоящето и към бъдещето 

Meet The Family

е уникална възможност за среща с близо 15 наследници на легендарни винарски фамилии от Стария и Нов свят. Сред тях с най-дълга линия е семейство Фрискобалди от Флоренция с 1000 години история и 30 поколения в наследство. Участват фамилни изби-родоначалници  и от България.

Отворени дегустации

Начало: 16:00ч., Край: 20:30ч. Интер Експо Център

Билети

20лв. на човек при онлайн покупка до 9 март

30лв. на човек от 10 до 1 март и пред входа на изложението

27 март . DiVino Top 50

Празничното вечерно събитие с дегустация на широка селекция от най-високо оценените и наградени български вина за 2019. , в комбинация с подходящи кулинарни предложения.

„На събитието за наградите DiVino Top 50 ще покажем бляскавата страна на виното и способността му да доставя удоволствие, особено в съчетание с вкусна храна и в предразполагаща атмосфера с вдъхновяващи музикални изпълнения на живо“, споделят организаторите.

Начало: 18:00 часа, НДК зала 8. Само с покани

24 април. Discover.Vino World 2020

Светът на виното бихме казали е безкраен. Свързвайки се със сакрални духовни ритуали още от времето на Орфей, а по-късно бидейки неотметна част от християнската обредност, виното се превръща в преносител на ценностите на европейската цивилизация. По този начин старата Европа създава Новите светове. 

Discover.Vino е възможност за българския любител, а и за хората с професионални интереси, търговци и ресторантьори, да удовлетворят своето любопитство, да почерпят знания и да бъдат в час с тенденциите във винения бранш.

Форумът е с поглед към чуждестранните винени региони, вносители и производители. Участващите фирми са добре подбрани. Изложителите са 50 на брой като техните дегустационни маси са подредени на регионален принцип: Франция, Италия, Иберия (Испания и Португалия), Другата Европа, Нов свят

Секцията пенливи вина и розе са отделно изложение в предверието на зала 6 на НДК.

Билети

Цена на вход за 1 ден (включва и 3 талона за дегустация):

20 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg

25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Цена на вход за 2 дни (включва и 5 талона за дегустация):

Талон за дегустация на специални вина: 2 лв./брой

Възвръщаем депозит за чаша: 10лв.

30 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg

35 лева на място, пред зала 6 на НДК

5-7 юни Фестивал на виното Розе, Казанлък

Кой ще вземе „Златният киликс“?!

На фона на пълната концентрация на събития в София, похвално е, че Казанлък успешно промотират и осъществяват своя винен фестивал. Едва ли има по емблематично и подходящо място за напитката с фин оттенък на розов цвят. Деликатността на розето се свързва с младостта, чистота и безгрижието. Събитието е част от големите тържествата в чест на розобера в Долината на тракийските царе. 

11-13 юни. 9th Balkan Wine Festival

Фестивалът отбелязва нова страница в своята история. За да привлече повече енергия и популярност сред Балканските страни, организаторите взимат решение да разделят конкурсната програма от фестивалните изяви. Идеята  е на ротативен принцип всяка една държава от полуострова да има възможност за домакинство. През 2020г. честта се пада на Сърбия и Белград /8-30 май/. 

Градски фестивал

В София Балканският винен конкурс и фестивал организира най-големия винен празник в откритото пространство пред НДК с:

  • Над 100 шатри на винопроизводители
  • Храна
  • Място за деца и домашни любимци
  • Музика на живо и много забавления

Билети

Предварително: 10лв./1 ден и 13лв./2 дена 

Със запитване се предоставят специални цени за групови посещения

27-29 ноември DiVino Taste

Форум на българското вино

Строг регламент за участие, равнопоставеност на изложителите, регионален принцип на подреждане на щандовете, отлична организация.

Представя се сериозният, амбициозен и борбен винен бизнес. 

Конкурсът е празник, неформална браншова среща и директно договаряне между производители, търговци и винени специалисти.

DiVino Taste съдейства за обогатяване на винената култура в България със съответна съпътстваща програма.