Тути-фрути домашен ликьор

Рецепти

Тути-фрути домашен ликьор

Прекрасна и ароматна женска напитка, която се подготвя през цялото лято, от месец май до октомври.

Като начало е необходим стъклен буркан с вместимост 3л., в който се изсипва 1л. ракия- чиста, без добавени аромати или водка. Някои домакини използват бял ром. Бурканът се пълни постепенно с първите сезонни плодаве и така цяло лято. Съхранява се на тъмно и прохладно място.

Принципът е:

На 1ч.ч. измити и сухи плодове се добавя 1ч. ч захар. Бурканът се захлупва и се разклаща.  Поставя се на прохладно и тъмно място като алкохолът трябва винаги да е около 2 пръста над плодовете. При нужда алкохолът може да се допълва.

Започва се  с ягодите, черешите, вишните, горските ягоди /звоници/, кайсии, малини, праскови, къпини, боровинки /бросници/ и т.н.

Ликьорът се прецежда през марля от плодовете, 20 дена след като и последната плодова съставка е добавена. Изиспва се в стъклени бутилки и се съхранява на тъмно и студено.

Сервира се в малки чашки на следобедно гости с приятелки.

Изпитана рецепта от "Вкусът на Банско", проект под защитата на авторското право

Адрес

гр. Банско, ул."Стурма"2

E-mail

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.