Рецепти
Скариди в масло
Необходими продукти
- 1 кг. неизчистени пресни скариди;
- 125 гр. масло;
- 1 връзка магданоз или копър според предпочитанията;
- Скилидки от 2 глави чесън- само леко притиснати с повърхността на ножа;
- Сок от 2 лимона;
- 1/2ч.ч. бяло вино.
Начин на приготвяне
Изберете дълбока тенджера. Сложете маслото и загрейте на умерена температура. Добавете чесъна. След като се отпуснат ароматите и зехтинът поеме етеричното масло, идва реда на скаридите и бялото вино. Ястието се похлупва, а температурата се намалява на ниска степен.
Готвенето продължава около 15 минути, докато скаридите придобият розов цвят.
Най-накрая се добавя лимоновия сок и магданоза, и отново се похлупва за 2-3 минути.
Скаридите се сервират топли с част от соса.
Фотосесия на Арт Идея Бг в Гръцки ресторант на Пирин Голф Клуб