Скариди в масло

Рецепти

Скариди в масло

Необходими продукти

  • 1 кг. неизчистени пресни скариди;
  • 125 гр. масло;
  • 1 връзка магданоз или копър според предпочитанията;
  • Скилидки от 2 глави чесън- само леко притиснати с повърхността на ножа;
  • Сок от 2 лимона;
  • 1/2ч.ч. бяло вино.

Начин на приготвяне

Изберете дълбока тенджера. Сложете  маслото и загрейте на  умерена температура. Добавете чесъна.  След като се отпуснат ароматите и зехтинът поеме етеричното масло, идва реда на скаридите и бялото вино. Ястието се похлупва, а температурата се намалява на ниска степен. 

Готвенето продължава около 15 минути, докато скаридите придобият розов цвят.

Най-накрая се добавя лимоновия сок и магданоза, и отново се похлупва за 2-3 минути.

Скаридите се сервират топли с част от соса.

Фотосесия на Арт Идея Бг в Гръцки ресторант на Пирин Голф Клуб